USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

EKİNLERDE KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ RİSKİ

Batman'da artan yağışlar sonrası buğday tarlalarında kök çürüklüğü ve yatma riski tespit edilirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticileri erken müdahale ve doğru ilaçlama konusunda uyardı.

EKİNLERDE KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ RİSKİ

Batman İl tarım ve orman Müdürlüğü, son dönemde etkili olan yağış ların ardından buğday tarlalarında kök çürüklüğü hastalığı ve yatma riskinin arttığını duyurarak üreticileri uyardı.

İl genelinde teknik personeller tarafından yapılan arazi kontrollerinde söz konusu risklerin tespit edildiği belirtilirken, çiftçilerin verim kaybı yaşamamaları için erken müdahalenin önemine dikkat çekildi.

Yetkililer, hastalığın yayılmadan ya da ilk belirtiler görülür görülmez uygun fungusit uygulamasının yapılması gerektiğini vurgulayarak, doğru ilaçlama yöntemleri için üreticilerin uygulama öncesinde mutlaka Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini ifade etti. Açıklamada ayrıca tüm üreticilere bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ