?>

MANEVİ ASLINA DÖN

Babnirli Mele Abdullah

1 gün önce

Genel kültür dini ve insanı bir aslımız mevcuttur. Şimdiki arızi ve ters yaşam tarzımızdan bu asla dönüş maneviyat faslında zikir edilmiştir. Aslımız maneviyat çerçevesinde mahremiyet kudusiyeti ve dini esaslardır. Onlara dönüş bugünkü eğitimde acil duruma gelmiştir, öğrencinin dimağına bu manevi duygu zerk edilmelidir. Evet, aslımızda yer alan manevi eğitim sistemi bir esastır. Şimdiki eğri ve münharif sistemden O asla dönüş farz olmuştur. Eğitimde iki asıl örnek ifade ederim ki öğretmen-  öğrenci münasebeti aslına dönüş yapabilsin.
1, Hz. Ali der ki bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Bu ifade öğretmen -öğrenci münasebetinin aslıdır. Öğretmen öğrenci münasebeti bu asla dönmelidir.
2. Ebu Hanife der ki benim evim ile hocam Hammat arasında yedi sokak vardı, ben bu uzak mesafede ve uykuda dahi ayaklarımı hocamın tarafına uzatmadım.
Bu gün öğretmen ile öğrenci arasındaki münasebet bu iki örneğin tam tersidir, öğrenci öğretmene ne gözle baktığı meçhul değildir. Bu gün 14 yaşında bir öğrenci mektebe saldırıp öğretmenle 8 öğrencileri babasının silahla katıl edecek kadar asıldan uzaklaşmıştır. Tekrar ediyorum, müstakim olan asla dönüş elzem den daha elzemdir; ebeveyn, öğretmen, devlet bu asla dönmeli evlatları bu asla döndürmelidir.
Aslına dönüver, gecikme aşla.
Manevi polisten mücerret olma
Manevi ciladan mahrum eyleme
İlahi simgeyi tut, yabana atma. Hakka namzet ol.
 
YAZARIN DİĞER YAZILARI