Batman Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 23-29 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde binlerce kişi ve araç kontrol edildi. Operasyonlarda kaçak sigara, uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve çalıntı motosiklet ele geçirilirken, uyuşturucu soruşturmasında 2 kişi tutuklandı.
73 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
Batman genelinde yürütülen asayiş denetimleri kapsamında 7 bin 990 kişi ve 847 araç sorgulandı. Çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 73 kişi yakalanırken, 2 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 3 fişek ele geçirildi. Ayrıca çalıntı olduğu belirlenen 1 motosiklete el konuldu.
2 BİN 400 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
Kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında Hasankeyf ilçesinde 3 araçta yapılan aramalarda toplam 2 bin 400 paket kaçak sigara bulundu. Olayla bağlantılı 7 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 2 TUTUKLAMA
Narkotik ekiplerinin çalışmalarında 62,47 gram metamfetamin ve 0,67 gram sentetik kannabinoid ele geçirildi. Uyuşturucuyla ilgili yürütülen işlemler kapsamında 2 kişi tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli işlem yapıldı.
1.721 SÜRÜCÜYE CEZA UYGULANDI
Trafik denetimlerinde ise 6 bin 454 araç ve sürücü kontrol edildi. Kurallara uymadığı belirlenen 1.721 sürücüye idari yaptırım uygulanırken, eksiklik ve ihlaller nedeniyle 44 araç trafikten men edildi. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden 15 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Batman Emniyet Müdürlüğü, kentte kamu düzeninin korunması ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla denetimlerin sürdürüleceğini bildirdi.









Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir