USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

TEYMUR: İYİLİK TOPLUMUN ORTAK SORUMLULUĞUDUR

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazze, Sudan, Yemen, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere kriz bölgelerinde milyonlarca insanın savaş, açlık, göç ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

TEYMUR: İYİLİK TOPLUMUN ORTAK SORUMLULUĞUDUR

İnsani yardımın yalnızca gıda ve sağlık desteğinden ibaret olmadığını vurgulayan Teymur, insanların barınma, güvenlik ve onurlu yaşam hakkının da korunması gerektiğini söyledi. Uluslararası toplumun krizlere daha hızlı ve sürekli müdahale etmesi gerektiğini ifade etti.

Umut Kervanı olarak Türkiye ve farklı ülkelerde gıda yardımının yanı sıra yetim, sağlık, eğitim, barınma, temiz su ve kalıcı projeler yürüttüklerini belirten Teymur, yardım faaliyetlerinin insanları sürekli yardıma bağımlı bırakmaması gerektiğini kaydetti.

Eğitim, meslek edindirme, temiz su, tarım ve küçük ölçekli üretim gibi projelerin önemine dikkat çeken Teymur, insani yardım çalışanlarının güvenliğinin de sağlanması gerektiğini söyledi.

Teymur, yardım kültürünün toplumun tüm kesimlerine yayılması ve kamu-STK iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “İyilik birkaç kişinin görevi değil, toplumun ortak sorumluluğudur.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ