Ana içeriğe geç

ÖZEL SPOR SALONLARINA SIKI DENETİM DEVAM EDİYOR

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, il genelinde faaliyet gösteren spor tesislerinde denetimlerini titizlikle sürdürüyor.

ÖZEL SPOR SALONLARINA SIKI DENETİM DEVAM EDİYOR

Denetimler kapsamında, Spor Tesislerinden Sorumlu Şube Müdürü Ömer Polat, İl Denetleme Komisyonu üyeleri ve İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Birimi personelleri, merkezdeki özel beden eğitimi ve spor salonlarını detaylı şekilde inceledi.

Yapılan denetimlerin, sporun yaygınlaştırılması, sporcu sayısının artırılması ve sporla ilgili kaynakların etkili kullanılmasını hedeflediği belirtildi. Denetimlerde, spor salonlarının federasyonlardan yeterlilik belgesi alması, alanında uzman antrenör çalıştırması, yangın ve olağanüstü durumlara hazırlıklı olması, hijyenik ve sağlıklı spor ortamı sunması ile vergi yükümlülüklerini yerine getirmesi gibi kriterler değerlendirildi.

İl Denetleme Komisyonu Başkanı Ömer Polat, denetimlerde eksiklik tespit edilen salonların uyarıldığını ve belirlenen süre içinde eksikliklerini gidermeleri gerektiğini söyledi.

Süresi içinde eksikliklerini tamamlamayan spor salonları için Batman Belediyesi’ne kapatma işlemi için bilgi verileceği duyuruldu.

İl Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin sporun güvenli ve sağlıklı bir şekilde yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Çalışmaların, Batman merkezdeki tüm özel spor tesislerinin yönetmeliklere uygun hale getirilmesini ve kayıt altına alınmasını sağlayacağı ifade edildi.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle