SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

YENİ YILA GİRERKEN

Son Güncelleme :

2021-12-29 10:13:46

Kıymetli dostlarım! Hızla akıp giden şu zaman girdabında bir seneyi daha geride bırakmak üzereyiz. Geçmişi hüzünle uğurlarken geleceğe umutla bakıyoruz. Ancak geleceğe daha emin adımlarla erişmek, ancak geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarmak ve eksiklikleri tespit edip gelecekte onları telafi etme yolları aramakla mümkündür.

Değerli okurlarım! Başta kendimize ve yakın çevremize ardından da toplumumuza daha güzel bir gelecek kazandırmak için öncelikle geçmişimizi, ahlaki ve mensubu olduğumuz evrensel İslami değerler ışığında muhasebeye çekip gerekli düzeltmeleri yapmak durumundayız. Yeni yılın başlangıcını da buna bir mihenk taşı olarak seçmek mümkündür. Bu bağlamda geçmişte yaşanan tüm düşmanlıklar ve kırgınlıklar, akrabalara dönük küskünlükler yeni yılda yerini barışa, sevgiye ve merhamete bırakmalı tıpkı dünyaya yeni gelmişçesine geçmişte olanları orda bırakıp yeni yılda temiz bir sayfa açarak herkesle kucaklaşmalıyız. Ayrıca geçmişte yaptığımız iyi davranışları yeni yıla daha azim ve kararlılıkla taşımalı hatta bir derece ileriye taşımaya azami derecede önem vermeliyiz.

Ömür sermayemiz ve maddi bedellerle alınamayacak değerdeki hayatımız her geçen sürede eriyip tükenmektedir. Her yeni yıl aslında ömrümüzün azaldığının da ilanıdır. Hâlbuki ömür sermayesi hakkında sorguya çekileceğimiz en büyük sermayedir. Nerde harcandığı nasıl geçirildiği ve neye karşılık heder edildiği elbet sorulacaktır. Bu yüzden de sermayemiz tükenmeden kendimizi denetlemeliyiz ve geleceği daha dolu yaşamalıyız.

Dostlarım! 2021 yılı ülke ve dünya olarak bize ibret dolu bazı mesajlarla geçti. Maalesef ülkece sel felaketleri, ekonomik krizler ve haftalarca süren orman yangınları, yaşadık. Doğrusu düşünen bireyler için bunlardan alınması gereken dersler vardır. Doğaya kendi elimizle verdiğimiz zararın faturasını bazen hayatımızla bazen de mallarımızla ödedik. Unutmayalım başımıza her ne gelirse kendi yaptıklarımızdandır. Geçmişten ibret almayanların gelecekte söz sahibi olması mümkün değildir.

Yeni yıla girerken tüm sorumluluklarımızın arttığı bilincinde olmalı varsa namaz oruç vb. ibadetlerimizdeki eksikliklerimizi kaza etmeli, kırdığımız kalpleri onarmalı, kopardığımız dostluk ve ilişkileri düzeltmeli en nihayetinde yeni bir başlangıç ile hatalara elveda demeliyiz. Sahip olduğumuz nimetleri yoksullarla paylaşmalı yetim, öksüz ve kimsesizleri gözetip kollamalıyız. Özellikle de akrabalarınızla helalleşmeli kalplerimizdeki kin, nefret, intikam, haset ve kıskançlık gibi hastalıkları atmalı yeni yıla temiz bir sayfa ile başlamalıyız. Yeni yılın ilk anlarını rabbimizin rızasına uygun yaşamalı, onun sevmediği zevk-u sefa aktiviteleri ile kirletmemeliyiz.

Yeni yılda başta siz okurlarım olmak üzere ülkemiz ve dünyadaki tüm insanlara huzurlu, sağlıklı ve mutlu ömürler diler hepinize saygılarımı sunarım. Yeni yılımız hayırlı olsun…

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI