SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KÜSKÜNLÜKLER BİTMELİ

Son Güncelleme :

2024-04-08 14:32:00

Değerli dostlarım,

Bir Ramazan ayı daha geride kaldı. Teravih namazları, gece gündüz okunan Kuran-ı Kerim'ler, zekatlar ve oruçlarla dolu bir ay, bolluk ve bereket içinde geçti ve ömrümüzden bir yaprak daha koptu.

Ramazan Bayramı, sadece oruçtan sonra şeker dağıtılan bir bayram gününden ibaret değildir. Asıl önemi, Allah'ın bize bir ödül olarak bahşettiği bu özel günde, birbirimizle sevgi ve birliği pekiştirmemizdir. Bu bayramda hediyeleşmek güzel bir gelenek olsa da, asıl hediye, birbirimizi ziyaret etmemizdir. Samimi şekilde birbirimizi sormamızdır. Ulaşamadığımız yakınlarımıza telefon açarak hatırlarını sormak da bu bayramın güzel bir davranışı olacaktır.

Özellikle yaşlıları ziyaret etmek, bu bayramda yapmamız gereken en önemli şeylerden biridir. Unutmayalım ki, ziyaret etmek en büyük hediyedir. Belki de bu bayram, bir daha göremeyeceğimiz insanlar olacak veya biz yarın olmayacağız. Nitekim tanıdığım 10 kişi geçen bayram vardı, ama bu bayram yokturlar. Belki de başka bayramlarda bizler olmayacağız. Küskünlükler lafta değil, gerçekten bitmelidir. Bu bayramda kendimize şu sözü verelim. Küs olduğum insanlarla barışacağım. Şahsen ben, hiç kimseden küs kalmak istemiyorum. Çünkü bizler Müslüman'ız ve tabi olduğumuz bir din var. O yüzden, bu bayramda sevgi ve birlik duygularını ön plana çıkaralım, küskünlükleri bir kenara bırakalım ve birbirimizi ziyaret ederek bu özel günü daha da anlamlı hale getirelim.

Değerli okuyucularım,

Bu bayramın sadece dinî bir ritüelden öte anlamlar taşıdığına inanıyorum. Özellikle ülkemizdeki gergin siyasi atmosfer göz önüne alındığında, bu bayramın dostluk ve dayanışma duygularını pekiştirmek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Seçimler her ne kadar önemli olsa da, geçici bir olgudur. Kalıcı olan ise bu topraklarda yaşayan insanlardır. Bizi bir millet yapan da birlik ve beraberliğimiz, dayanışma yeteneğimizdir.

Gelin bu bayram vesilesiyle, seçim sürecinde oluşan dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakalım. Birbirimize karşı hoşgörülü olalım ve el ele verelim. Unutmayalım ki bu memleketin en büyük ve gerçek sahipleri biziz. Bizi "biz" yapan da birlikteliğimizdir. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin en güzel yolu da bayramları vesile kılmaktır. Bu bayramda ailemizle, dostlarımızla ve komşularımızla bir araya gelelim. Birbirimizi ziyaret edelim, hal hatır soralım. Sevgi ve saygı duygularımızı pekiştirelim.

Bu vesile ile hepinizin bayramını tebrik eder, büyüklere hürmetimi, küçüklere de sevgilerimi sunarım. Nice mutlu bayramlara!

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI