SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

11 MİLYON FİDAN İLE GELECEĞE NEFES OLDUK

Son Güncelleme :

2019-11-12 15:12:42

Ağaçlar ve ağaçlar topluluğundan oluşan ormanlar şehrimizi, ülkemizi ve dünyamızı güzelleştiren en güzel süstür. Ağaçlar ürettikleri oksijen ile aslında insanlara nefestir. Ağaçlar bulundukları yerleri gölgeleri ile serin tutar, gölgesinde oturmak insana huzur verir. Cennet bile tarif edilirken altında ırmaklar akan bahçeler tasvir edilir. Ağaç dikmenin önemini Peygamber Efendimiz (s.a.v): Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin.  Sözleriyle teşvik ederken. İstanbulun Fatihi Sultan II. Mehmet: “Ormanlarımdan bir yaş dal kesenin, Başını keserim…” fermanıyla ağacı ve ormanı korumanın önemini belirtmiştir.

            Küresel iklim değişikliği, çarpık kentleşme, erozyon, yangınlar gibi pek çok nedenden dolayı ülkelerin orman varlıklarını koruma konusunda zorlandığı bir zamanda, Türkiye bu konuda ayrıcalıklı durumda. Çünkü yıllardan beri uygulanan orman politikaları sonucu orman varlığımız sürekli artıyor. Türkiye'nin orman varlığı konusundaki 2023 hedefi ise ülkenin yüzölçümünün yüzde 30'nun yani üçte birinin orman olması. 2012 verilerine göre ülkemizin %27,6’sı ormanlık alan iken, ilimizde ise ormanlık alan ne yazık ki %17 olarak belirtilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman İşletme Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve başta Turkcell olmak üzere; A101, Beşiktaş Spor Kulübü, BİM, CarrefourSA, Devlet Demir Yolları, Devlet Demir Yolları Taşımacılık A.Ş, Diyanet İşleri Başkanlığı, Fenerbahçe Spor Kulübü, Halkbank, Herkes için Spor Federasyonu, Migros, PTT, Spor Genel Müdürlüğü, THY, Trabzonspor Kulübü, Türk Telekom, Türkiye Basketbol Federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu, VakıfBank, Vodafone, Ziraat Bankası kuruluşları tarafından destek olunan “geleceğe nefes” sloganıyla, daha yeşil bir Türkiye amacıyla 11 Kasım 2019 tarihinde 2023 noktada üç saatte 11 milyon fidanı toprakla buluşturulması hedeflenmiştir. Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’na taşıyacak bu ağaçlandırma seferberliğine ‘Geleceğe Nefes’ adı verilerek proje kapsamında fidan sahiplenme seçeneği ile çevre ve orman bilinci açısından farkındalık yaratılmış ve geleceğe nefes projesine yaklaşık Türkiye genelinde 14 milyon, İlimizde ise yaklaşık 60 bin insan fidan sahiplenerek veya fidan bağışı yapmak suretiyle gelecek nesiller için geleceğe nefes olmuştur. Umarım dikilen fidanlara gerekli ihtimam gösterilerek ülkemize nefes olur.

Geleceğe nefes projesi kapsamında vatandaşlar kendi adlarına, aileleri, sevdikleri ve çocukları adına fidan sahiplenme şansı buldular. Biz Batman Gazetesi Ailesi olarak “dünyada dikili bir ağacımız olsun” düşüncesinden yola çıkarak sevdiklerimiz, ailemiz, çocuklarımız Gazetemiz adına fidan sahiplenerek 11 Kasım 2019’da İlimizde ekilen yaklaşık 60 bin fidana katkıda bulunduk.

Ülkemiz için ve İlimiz için yapılan bu etkinliğe sebep olan ve destek veren tüm vatandaşlara ve kurum kuruluşlara canı gönülden şahsım ve gelecek nesiller adına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile çok güzel bir amaç için bir olduk ve geleceğe nefes oldu.

Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Batman...

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI