Ana içeriğe geç

ALTIN FİYATLARINDA FED VE ÇİN SİNYALİ

Ekonomist Tekin: Altın Fiyatlarını Sadece Jeopolitik Gerilimler Belirlemiyor

SON DAKİKA
ALTIN FİYATLARINDA FED VE ÇİN SİNYALİ

Ekonomist Yasin Tekin, ABD ile İran arasındaki gerilime rağmen altın fiyatlarında beklenen yükselişin yaşanmamasını değerlendirerek, altının yönünü artık tek başına jeopolitik gelişmelerin belirlemediğini söyledi.

Tekin, altın fiyatları üzerinde savaş ve belirsizliklerin etkili olmaya devam ettiğini ancak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz politikası, güçlü dolar ve Çin'in yüksek altın talebinin de piyasada belirleyici rol oynadığını ifade etti. Fed'in faizleri yüksek tutmasının altındaki yükselişi sınırladığını belirten Tekin, Çin'in ise güçlü alımlarıyla fiyatları desteklediğini kaydetti.

Altında kalıcı yükseliş için Fed'in faiz indirim sürecinin kritik önem taşıdığını vurgulayan Tekin, önümüzdeki dönemde yatırımcıların jeopolitik gelişmeler kadar Fed'in atacağı adımları da yakından takip edeceğini dile getirdi.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle