Ana içeriğe geç

Hasankeyf’teki Mağaralar Turizme Açılıyor

Batman Valiliği’nin himayesinde, İl Özel İdaresi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle Hasankeyf’teki Yamaç Külliyesi civarında bulunan mağaraların turizme kazandırılması projesi başlatıldı.

SON DAKİKA
Hasankeyf’teki Mağaralar Turizme Açılıyor

TURİSTİK ALTYAPI GÜÇLENDİRİLECEK

Proje kapsamında, Hasankeyf Kalesi’nin yanı başında bulunan mağaralar için yürüyüş yolları, merdivenler, estetik düzenlemeler ve modern ışıklandırma çalışmaları yapılacak. Daha önce mesken olarak kullanılan bu mağaralar, tarihi dokusuna uygun şekilde düzenlenerek ziyaretçilere açılacak.

TAMAMLANMA TARİHİ AĞUSTOS 2025

Hasankeyf’in binlerce yıllık mirasını daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan proje, bölgenin turizm potansiyelini artıracak. Ağustos ayında tamamlanması planlanan çalışmaların, Hasankeyf’in turizm haritasında önemli bir yer edinmesine katkı sunması bekleniyor.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle