USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ

Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen "Niyet Ettim Örtünmeye, Emrin Başım Üstüne" programında yüzlerce kız çocuğu tesettüre girmenin sevincini yaşadı.

'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ

Gültepe Mahallesi'ndeki Su Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe 8-15 yaş arasındaki kız çocukları ve aileleri katıldı. Program alanına pankartlarla giren çocuklar güllerle karşılandı. Etkinlikte şiirler ve ilahiler okunurken, tesettürün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapı ldı.

Nisanur Dergisi yazarı Arzu Demir, tesettürün sadece bir örtü değil; haya, edep ve Allah'a bağlılığın göstergesi olduğunu ifade ederek genç kızlara tesettürü bir yük değil, manevi bir değer olarak görmeleri tavsiyesinde bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Eğitim Komisyonu Başkanı Emin Sütçü ise tesettürün insanı dış görünüş üzerinden değerlendiren anlayışa karşı güçlü bir duruş olduğunu belirterek, genç kızların bu tercihlerini tebrik etti.

Program sonunda tesettüre giren kız çocuklarına taç takılarak çeşitli hediyeler verildi ve dua edildi.

Vakıf Tanıtım ve Medya Başkanı Fevzi Aydın, etkinliğin 2025 yılında Diyarbakır ve İstanbul'da pilot uygulama olarak başladığını, 2026 yılında ise Türkiye genelinde yaygınlaştırıldığını söyledi. Aydın, örtünmeye karar veren kız çocuklarını teşvik etmek ve yaşıtlarına örnek olmalarını sağlamak amacıyla programın her yıl düzenlenmesinin planlandığını belirtti.

Advert
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ