Vali ve Belediye Başkan vekili Ekrem Canalp çalışıyor ve her gün yeni bir projeye imza atmak için ekibiyle görüşmeler yapıp talimatlar veriyor.
Gerçekten de yapılanlar çok iyi, herkes getirilen hizmetlerden de çok memnun.
Ama bizim de dikkatimizi çekiyor.
Böylesi günlerde bütün kurum müdürleri törene çağrılıyor ve katılımları isteniyor.
Ben Vali beyin yerinde olsam, böylesi törenlere ilgili olan kurum müdürleri dışında vatandaşları davet eder, onları bir şekilde tören alanına getirtirdim.
Örneğin en son çöple ilgili açılış mı yapıldı?
Bütün mahalle muhtarlarını davet ederdim ve onlar yapılanları gelip görsün ki; mahalle sakinlerini uyarsınlar, çöp konteynırlarına sahip çıksınlar, güzel hizmetleri mahalle halkına aktarsınlar.
Yarın başka bir tesis açıldığında yine vatandaşlar davet edilsin ve onların da yapılanları görmeleri sağlansın.
Örnek olarak söylüyorum.
Emekliler derneğinden 10 kişi, Esnaf ve Sanatkârlar Odasından 10 kişi, Şoförler Odasından 10 kişi, diğer STK’lardan da bir o kadar kişi davet edilse bunlar nelerin yapıldığını görüp çevrelerine ailelerine ve üyelerine anlatsalar kötü mü olur?
Bence bu bir-iki kez denenmeli.
KALİTELİ MAL PAHALIDIR
Günümüzün en çok satılan ve yapılan ürünlerinden biri Cevizli sucuktur.
Cevizli sucukta 1 numara Kayapınar Beldemiz, sonra Gercüş köyleri, sonra da Sasondur.
Bu yerlerde yapılan ürünlere güvenebilir ve rahatlıkla satın alıp yiyebilirsiniz.
Günümüzde gerçek üzüm suyundan yapılan cevizli sucuklar çok az iken şekeri eritip içine katkı maddesi koyanlar da çeşitli adlar altında bunları satıyorlar.
Bugün yukarıda isimlerini verdiğimiz yerlerde satılan cevizli sucukların kilosu 400 ila 600 lira arasında satılırken, bazı yerlerde aynı ürün diye 250 liraya satanlar var.
Bunlar tamamen şeker ve sağlıksızdır.
Kışın yiyeceklerinden olan cevizli sucuk, pestil, badem, fındık, kuru üzümü alırken dikkat ediniz.
Çocuklarımıza zevkle yedirdiğimiz bu ürünlerin iyi olduğunu öğrenmek için belli başlı satıcılarla görüşüp ihtiyacınızı karşılayınız.
Yoksa hem siz, hem de çocuklarınız şeker yemeğe devam edersiniz!