?>

EZİDİLER ÇOK MEMNUN

ÜÇ MAYMUN DİYOR Kİ...

6 saat önce

Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu’nun gazetemize yaptığı açıklamada “Ezidi vatandaşlarımızın 50 yıllık sorunlarını çözdük” demesinden sonra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız sayın vekilin açıklamasından memnunluk duyduklarını belirterek teşekkür ettiler.
Evet, gerçekten de Ezidiler, 50 yıldan beri arazilerini, evlerini kullanamıyor, bu nedenle de yurt dışına gidiyorlardı.
Sayın vekilin girişiminden sonra Ezidilerin çoğu arazilerine kavuştu, kimileri köylerine döndü, hatta lüks binalar yapıp burada yaşamaya başladı.
Yaptığımız haberden sonra Avrupa’da yaşayan Ezidi yurttaşlar gazetemize mesajlar yazarak çabalarından dolayı milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na teşekkür ettiler ve Ankara’da ilgili Bakanlıklarla yaptıkları görüşmenin kendilerine umut verdiğini açıkladılar.

Ne güzel değil mi?

Sorunları ortadan kalkmış, huzur içinde olan insanlar ne yapar.
Mutlaka ama mutlaka baba yadigarı topraklarına dönerler.
Huzur ve güven ortamını görünce bizim Ezidilerimiz de aynısını yaptı.

Onlar da dönmeye başladılar.

Hepiniz hoş geldiniz.

 HAVALAR ISINIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Batman’ın her tarafından şikâyetler geliyor, bozulan yolların araçlara zarar verdiği, ulaşımın da aksadığı belirtiliyor.
Yapılan eleştirilerin hepsi doğru ve haklı.
Ancak yağmurların dinmemesi, Belediyenin çalışmalarını önlüyor.
Görüştüğümüz yetkililer, havaların biraz düzelmesiyle birlikte oluşturulacak ekiplerle bozulan yolların onarımının yapılacağını belirtiyorlar.
Ama şehrin her tarafından bize fotoğraflar atılıyor, yarılan yollar gösteriliyor.
Örneğin Tilmerç mahallesi, Yusuf Erin Caddesi, Memursen TOKİ girişi Teymur prestij önü. Bahçelievler mahallesi, 1613 sokak, Batman-Kozluk yolu Batman hava alanı ayırımı ve hava alanına kadar olan bölüm.
Evet, bunlar gibi onlarcasını örnek gösterebiliriz.

Ama yine de haksızlık etmemek gerekir.

Bu yıl hem kışı sert geçirdik, hem de yağmurlar dinmedi.

Onun için biraz sabır.

Muhtemelen güçlü ekiplerle sorunlar çözülecek.
YAZARIN DİĞER YAZILARI