Yapımı tamamlanan Hamso (Güvercin) mezrası yakınındaki şehir mezarlığıyla ilgili Belediye açıklama yaptığında sesler yükselmişti.
Belediye, isteyenlerin aile mezarlığı olarak kullanabilecekleri yerlerin parası mukabilinde tahsis edileceğini açıkladı ve bazıları “mezar parayla satılır mı” dedi.
Tabi ki satılır.
Siz büyük şehirlere gidin de istediğiniz mezarlıktaki bir yeri kaça alabileceksiniz acaba?
İlk dönemlerde bizde de böyle oldu.
Sonra ilgililere özellikle parası karşılığında parsel tahsisi isteyip istemeyenlerin olup olmadığını sordum.
Bayağı talep varmış.
Gerçekten de çok iyi oldu.
Herkesin ücretsiz olarak gömüleceği yerler olduğu gibi “aile mezarlığı” için yer almak isteyenlere bu imkân tanınıyor.
Neler mi var bu özel mezarlıkta?
Araç park yeri, oturma bankı, su hattı gibi şeyler.
Bu nedenle parsel satışları başladı ve hızlı gidiyor.
“Parayla mezar mı olur” diyenlere duyurulur.
BATMAN BU AÇIDAN ÇOK İYİ
Batman’da o kadar güzel mekanlar açıldı ki, gıpta etmemek, beğenmemek mümkün değil.
Aklınıza gelecek her türlü yemekleri sunan bu işletmeler zaman zaman sizi Avrupa ve Dünya mutfağına götürüyor.
Makarna çeşitlerinden, et çeşitlerine, tavuk türlerinden vejeteryan yemeklerine varana kadar her şeyi bulabileceğiniz bu yerlerin en büyük özelliği hijyen ve temizlik.
Ama yine de eksiklikler var.
Daha “Stik” yiyecek doğru dürüst bir yer bulamadık.
Bir işletmeye gittik, stik için en az 4-5 saat öncesinden haber vermemiz gerekirmiş.
Çünkü özel etmiş ve bu etler aylarca buzdolabında saklandığı için çözümünü beklemek zaman alıyormuş.
Fakat diğer şehirlerde öyle sorun yok.
Stik istiyorsunuz, gramajını işaretliyorsunuz, bir süre sonra siparişiniz önünüzde.
Olacak, olacak.
Büyük şehirlerde ve Avrupa’da bulunan her şey Batman’da da var ve inanıyorum ki; bir süre sonra Batman bunların hepsini geride bırakacak.