SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İBADETTE HİKMET!

Son Güncelleme :

2019-04-08 10:57:17

Allah’ın insana teklif ettiği bütün ibadetlerde maddi- manevi büyük fayda ve derin hikmetler vardır; manevi faydalar bize sevap adıyla tebliğ edilmektedir. Madde faydasını abdest ibadetiyle izah edelim

Evet, bu günlerde Arap medyasında yer alan abdestin maddi fayda ve hikmetini nakil ederim ki her insan abdestin içindeki maddi -manevi hikmet ve faydalarını bilmiş olsun:

Bir bilim adamı hastalıkları keşif eden bir alet icat ediyor. Ön tecrübesini insanın etrafındaki HALE denilen dairede tatbik ediyor. Malum güneş ve ayın etrafında şemsiye gibi HALO (HALE) olduğu gibi insanın etrafında da gözle görülmeyen bir HALE var. Bilim âdemi, aletle O HALEYİ inceleyip sahibinin hastalıklarını teşhis ediyor. Bakıyor ki kendisi dâhil incelediği bütün insanların halesi sade olmadığını,  bulanık olduğunu, dolayısıyla her daire sahibinin vücudunda bir hastalık bulunduğunu keşif ediyor.

Bu bilim âdemi bir gün Nijeryalı bir adamın dairesini de inceler ve dairenin nispeten sade, berrak olduğunu görür. Soruyor Nijeryalıya bunun hikmetini. Nijeryalı her zaman abdestli olduğunu söyler. Ben de abdest alsam benim de temiz olur mu? Diye sorar bilim âdemi.  Nijeryalı evet senin de temiz olur, ama sen önce boy abesti alırsın sonra sana İslami abdest tutturacağım. Bilim âdemi hem İslami gusül yapıyor hem de abdest alıyor, sonra kendi aletiyle kendi halesini inceliyor. Bakıyor ki onun da dairesi nispeten temiz, berrak. Sonra birçok adamlara abdest aldırıp inceliyor, hepsinin nispi de olsa temiz olduğunu tespit ediyor.

Bu bilim adamı abdestin içindeki bu hikmeti ve faydayı görünce Müslüman oluyor ve 69 yaşında kuran okuyor ve diyor ki İslam’ın bütün hüküm, emir ve nehiylerinde derin fayda ve hikmetler olduğunu anladım ve bu dinin hak olduğunu bildiğim için Müslüman oldum.

Abdestte bu ince sırlar olduğu içindir ki peygamber (sav) şöyle ferman buyurur:

 ان امتی یدعون یوم القیامة غرا محجلین فمن استطاع ان یطیل غرتڒ فلیفعل

Benim ümmetim kıyamet günü abdest yerleri parlayacak şekilde mahşere gelecekler, sizden gücü yettiği kadarıyla abdest azalarını tam ve geniş yıkasın.

 Abdestin hükmünde hikmetler vardır.

Onu düşünmeyen, yan giden gafildir.

“ bel  hum adall” ayet, en sadık şahittir.

Hikmeti düşün, gör, macera büyüktür. Hakka namzet ol

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI