SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

EY KÜRT, MİNARE YIKMA!

Son Güncelleme :

2019-07-23 16:56:10

Ey babaları ve dedeleri, Müslüman olan Kürtler, neden şehit sahabe İyaz'ın adını Diyarbakır’dan siliyorsunuz?

Bakın İyaz'a bağlı Müslüman  ecdadınızı beyan edeceğim:

Hz. Ömer döneminde(639 tarihinde) Halit Bin Velit komutasında  İslam ordusu, Diyarbakır'ı Bizanslılardan almış, Diyarbakır, Ahlat, Cizre  dahil doğunun tümünü fetih ederken Kürtler de o zaman İslam ordusuna iştirak ederek birlikte fetih etmişlerdir.  Ahlat'ta metfun Muaz bin Cebelin oğlu Abdurrahman Gazi de o dönemde şehit olmuştur. O’nun kabri Ahlat"ta halen günümüzde bile ziyaret edilmektedir.

İyaz Bin Ğanem adındaki ordu komutanı  Diyarbakır'da şehit olmuş, Diyarbakır’ın bir caddesi onun adıyla şimdiye kadar tesmiye edilmiştir.

Siz neden bu komutan sahabenin  adını silip başkasını yerine koyuyorsunuz?

Eğer İslam ordusu Kürtlerin desteğiyle fethi gerçekleştirmeseydi şimdi bölge Bizanslıların elinde olacaktı. Kürtler ta o zaman Müslüman oldukları için İslam ordusuna katılıp savaşmışlar.

Biliniz ki İyaz Bin Ğanem Arapların değil, İslam ordusunun komutanıydı ve  Müslüman kürtler de bu ordunun içindeydi.

Evet, Kürtler ta asr-i saadetten beri Müslümandır.

Hadis rivayet eden Meymun bin Caban el- Kürdi Resulullah’tan hadis rivayet etmiştir.  Ta o günden beri Kürt  Milleti İslamın dairesinde kalmış, kalacak ve kıyamete kadar çıkmayacaktır.

Kürt milletinin din reisleri ilim, irfanla doludur,  Kürt mürşitler, Seydalar ve Salahattin Eyyubi gibi komutanlar  diğer milletlerin komutan, mürşit ve seydalarından pür ziyadedir.  Salahaddin Eyyubi, Mevlana Halit, Ş. Hamit, ş. Hazret ve Bediüzzaman gibi ender rastlanan ünlüler kürt milletinin minaresi, siması durumundadır. Bunların isimlerini nişane olarak zikir edilmelidir. İyaz Bin Ğanem gibi İslam nişanelerini Diyarbakır'dan silmek İslam'a ve Müslüman Kürtlere ihanetten başkası değildir.  İşte Kürt sahabe Maymun bin Caban'ın resulullahtan rivayet ettiği iki hadis:

: أيما رجل تزوج امرأة على ما قل من المهر أو كثر ليس في نفسه أن يؤدي إليها حقها خدعها فمات ولم يؤد إليها حقها لقي الله يوم القيامة وهو زان وأيما رجل استدان ديناً لا يريد أن يؤدي إلى صاحبه حقه خدعه حتى أخذ ماله فمات ولم يؤد إليه دينه لقي الله وهو سارق "الوسی ج19ص 204

Kim bir kadınla evlenip hakkını vermeden ölürse kıyamet günü zinakâr olarak haşire gelecektir ve kim bir kimseden borç alıp ödeme gücünde olduğu halde ödemezse kıyamet gönü hırsız olarak haşire gelecektir.  Kürt ravinin rivayet ettiği bu iki hadis insan haklarıyla ilgilidir.

Hakka namzet ol.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI