SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SAYIN VALİMİZE ARZUHALİMİZDİR…

Son Güncelleme :

2022-03-27 12:47:26

SAYIN VALİMİZE ARZUHALİMİZDİR…

Sayın Valimiz;

Batman’a atanıp göreve başladığınızdan ve kayyum olarak Batman Belediye Başkan vekilliğine tayin edildiğinizden itibaren Batman’a gerçekten çok şeyler kazandırdığınızın bilincindeyiz ve yapılanların şahidiyiz. Yıllarca yapılamayan hizmetleri gerçekleştirdiğiniz gibi, alt yapı, parklar, kısmi kentsel dönüşüm gibi işleri de başararak Batmanlıların hizmetinize sundunuz.

Batmanlılar bunun farkındadır. Her ne kadar bazı kesimler yaptığınız her hizmeti eleştirseler de bu şehre kazandırılanlar ortadadır ve bu şehirde yaşayanlar yapılanlardan yararlanmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar.

Yaptıklarınızı tek tek anlatmaya kalksak asıl konumuza gelemeyeceğimizi biliyoruz! Onun için hizmetlerinizin bu şehre büyük kazanımlar sağladığını belirtiyor ve yaptıklarınızdan dolayı halkımız adına size teşekkür ediyoruz.

Sayın Valimiz;

Gündeme getireceğimiz ve Batman açısından çok önem arz ettiğine inandığımız konu Devlet Demir Yolları konusudur. İnanıyoruz ki; sizde bir vatandaşın burnunun kanamaması için elinizden geleni yapıyorsunuz ama yaşanan üzücü olaylar karşısında bir şey yapamıyoruz.

Batman şehrini ikiye ayıran Devlet Demir Yolları raylarının üzerinden geçen yük ve yolcu trenleri sıklıkla kazalara neden olmakta ve insanlarımız hayatlarını kaybetmektedirler. Son olarak geçen hafta içinde M. Ali Sevim isimli bir gencimizi yine tren kazasında kaybettik. Bundan önceki yıllarda da benzer onlarca kazalara tanıklık ettik ve hayatlarını kaybedenleri yine bu gazetede yayınladık.

Efendim; Batmanlılar olarak bu konunun çözüme kavuşturulması için girişim başlatmanızı istiyoruz. Devlet Demir Yolları raylarının şehir dışına çıkarılması mı, şehirden geçen bölümün tel örgülerle kapatılması mı, ya da başka alternatifler varsa onların uygulanması mı olur bilmiyoruz ama, mutlaka bunun bir çözüm yolu vardır ve bunu ancak sizin başlatacağınız girişimle aşacağımıza inanıyoruz.

Devlet Demir Yollarının şehir dışına çıkarılması mümkündür, çünkü Türkiye’nin bir çok yerinde bu uygulama yapılmıştır. Şehri daha az kullanacak yeni bir demiryolu inşa etmek zor değildir. Kocaeli (İzmit) şehrinin göbeğinden geçen Demiryolu bundan yıllar önce kaldırıldı, keza Adapazarı merkezindeki raylar da yine şehir dışına taşındı.

Eğer bunlar başka memleketlerde oluyorsa Batman için de olsun ve Demiryolları şehrin dışına çıkarılsın ki; çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız dikkatsizlik sonucu hayatlarını kaybetmesin. Bunun için bir araya gelecek olan mühendisler ile TCDD. görevlileri yeni bir güzergah belirleyerek yılların sorunu olan bu konuyu sizin döneminizde ortadan kaldırırlarsa inanın adınız sonsuza dek bu şehirde yaşayacak ve minnet ve saygıyla anılacaksınız.

Sayın Valimiz;

DDY. Genel müdürlüğü “ilk yerleşen oranın sahibidir” anlayışını benimsediği ve Batman yokken DDY. Batmana gelip buraya ray döşediği için kendisini haklı buluyor ve taşınmaya sıcak bakmıyor ama, yukarıda örneğini verdiğimiz şehirler de aynı durumdaydı ve buradaki raylar şehir dışına çıkarıldı.

Bizim aklımız bu kadarına eriyor! Mutlaka sizlerin de düşünceleri, belki de projeleri var. Eğer Batman Valiliğiniz süresince bu konuyu gündeme getirip bir ilerleme kaydetseniz de sizden sonra gelecekler bunu devam ettirecek ve Batman da sayenizde kurtulmuş olacaktır.

Aslında çok şey istemiyoruz.

Sadece şimdiye kadar kaybettiğimiz canlara yenilerinin eklenmesini istemiyoruz o kadar.

Bunun için de girişim lazım, Ankara ile görüşmek lazım. Başlatacağınız girişimlerde Batmandaki bütün Sivil Toplum Kuruluşları ile tüm siyasi partiler ile 620 bin insanın yanınızda olacağını bilmenizi isteriz.

Yeterki, adım atın ve bu işin girişimcisi siz olun.

Eğer önerimiz ve isteğimiz gerçekleşirse Batman büyük bir kazanımın sahibi olacak ve şehir daha da güzelleşeceği gibi korkulu rüyalarımız sona erecek.

Evet sayın Valimiz;

Arzuhalimizi size aktardık. Şimdiye kadar yaptıklarınızdan cesaret alarak bu konuyu gündeme getirdik. İnanıyoruz ki; siz de ilgililerden bu konuyu araştırmalarını isteyecek ve çözüm önerilerini alacaksınız.

Bu hayalin gerçekleşmesi dileğiyle selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

                                                                                                               BATMAN GAZETESİ                                    

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI