SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KİRALIK EVLERE DEPREM ZAMMI

Son Güncelleme :

2023-02-19 12:40:07

KİRALIK EVLERE DEPREM ZAMMI

İllaki sütü bozuk, düşene sırtını dönenler çıkacak

Deprem sonrası kiralık ev lazım olur diye birileri bu fırsatı kaçırmayıp 2-3 bin lira olan evleri 4-5 bin liraya çıkardı.

Bir aile dostumuz Diyarbakır’daki hasarlı evi yüzünden Batmana taşınmak isterken kira ücretlerini duyunca en az deprem kadar etkilendiğini söylemek abartı olmaz…

Daha geçen hafta 3 bin lira olan 3+1 zemin kat evlere 5-6 bin fiyat çekmişler.

“Nasıl olur, bu gerçek mi?” diye kendimizi çimdiklerken daha detaylı aradık zam yapmayan iyi insanların evleri de haliyle çabuk elden gitmişti.

Zaten bu aralar kiralık ev bulmak çok zor

Dün gibi aklımızda Van depreminde de Batmanda ev fiyatları bu şekilde yükselmişti

Eğer afet, felaket durumunda da biz birbirimize faydalı olmayacaksak bu hayatın ne önemi kalıyor ki

Biraz daha vicdan

Biraz daha iman…

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR HUSUS

Batmanda bir çok binada çatlaklık, taşıyıcı kirişlerin ve kolonların zarar görmesiyle binaların boşaltıldığını biliyoruz.

Lakin bazı binaların aşırı nemden kolonlarının zarar gördüğü söyleniyor.

Son depremler sonrasında bazı bilim insanları, apartmanlar altında araç ve halı yıkamalara dikkat çekip, rutubet ve nem nedeniyle bina kolon ve şişlerinin korozyon paslanma yaşayacağı uyarısını yapıyorlar.

Halı ve araç yıkamaların su tahliyeleri yapılınca sorun kalmaz diyenler tehlikenin farkında değiller. Apartman sakinleri az bir kira kazancı için hayatlarını riske atıyorlar.

Dikkat edilmesi gereken mühim bir mevzu bu

Bilim insanlarının uyarılarının muhatabı kim?

Bunu hepimize soruyorum...

 

ALLAH FIRSAT VERMİYOR

Bu memleketin en büyük sorunu üzerinde çabucak ırkçılık ve ayrımcılık yapılacak zayıf halklarının hemen bulunmasıdır.

Ama yine de ne zaman bu  ülkede bir felaket ( Sel, yangın, terör saldırısı...) yaşansa akbabalar gibi hemen oraya üşüşen ve ölümler üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan bağnaz, fanatiklere rağmen bu millet, birliğinden, dirliğinden ve merhametinden asla taviz vermeyecek inşaAllah.

Merhamet ve rahmet ehli bu ülkenin harcıdır.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI