SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TPAO’YA BAŞVURULAR BİR SÜRE SONRA BAŞLAYABİLİR

Son Güncelleme :

2023-06-04 12:33:34

Seçim öncesinde TPAO’nun Adıyaman, Batman ve Şırnak Bölge Müdürlüklerine alacağı personel ile ilgili haberler işsiz gençlerimizi sevindirmiş ve umutlandırmıştı. Toplamda 450 işçinin alınacağı bu 3 ilde hareketlenmeler başlamıştı. Herkes başvuruların ne zaman yapılacağını merak ediyordu ama hiç kimsede doğru bir bilgi yoktu.

Son günlerde İŞKUR’un Adıyaman için sayfa açtığı öğrenilince işçi adaylarında endişeler başladı. “Adıyaman’da alımlar yapılacak da Batman ve Şırnak için neden duyurular yapılmadı” şeklindeki sitemlere cevap verecek bir yetkili de bulunmadı.

İnsanlarımızı biliyor ve tanıyoruz.

İş için uykularının da kaçtığını ve başvuruların yapılacağı günü iple çektiklerini de biliyoruz. Onun için bu konuda işçi adaylarını aydınlatacak ve rahatlatacak bilgileri aldıktan sonra sizinle paylaşıyoruz.

Efendim, İŞKUR’un Adıyaman için sayfa açması, bu ilimizdeki TPAO. Bölge Müdürlüğünde duyulan personel sıkıntısından kaynaklanmaktadır. Yaşanan depremden sonra bazı işçilerin enkaz altında kalarak vefat etmesi, bazılarının da istifa edip şehirden ayrılması nedeniyle personel sıkıntısı had safhaya geldi. Bu nedenle de Genel Müdürlüğün alacağı personelde öncelik bu şehrimize verildi ve bu nedenle şimdilik sadece Adıyaman için başvurular yapılıp 2 Haziranda sona erdi.

Peki Batman ile Şırnak ne olacak?

Elbette ki, sıra bu illerimize de gelecek ve İŞKUR bir müddet sonra Batman ve Şırnak sayfalarını açacak. TPAO’nun işçi alımlarında bölgesel davranıp adaylarda en az 6 ay süreyle o şehirde oturmuş olma koşulu aranıyor muydu?

Adıyaman’a alınacak 45 işçiden 13’ünün deprem bölgesindeki illerden temin edileceği ifade edilirken geri kalan 32 kişinin ise Adıyaman’dan alınacağı ifade edildi.

Önümüzdeki günlerde Batman ve Şırnak için de başvurular başlayacak. Şimdiden diyoruz ki; eğer Adıyaman’a alınacak personelde Adıyaman’da ikamet koşulu aranacaksa, bu kural Batman ve Şırnak için de uygulansın.

Zaten olması gereken de budur.

Çünkü bu sınavlarda KPSS puanı aranmıyor ve muhtemelen adaylarda aranan özellikler belirlendikten sonra işe girecekleri mülakat sonucu belirleyecek. Bunun bu şekilde tecelli etmesi, bizim açımızdan çok olumludur. En azından Batmanlılar bu işe girmiş olacaklardır.

Bunu istememiz bizim hakkımızdır.

Çünkü emsal olarak Adıyaman’ı görüyoruz. Belki, deprem bölgesinde etkilenen ve işsiz kalanlar bu kapsama alınabilir ama muhtemelen başka illerden yapılacak başvurularda ikamet zorunluluğu istenecek.

Adıyaman için başvurular 2 Haziran tarihinde sona erdi. Kısa bir müddet sonra Batman ve Şırnak için İŞKUR sayfaları açıldığında her şey netleşecek ama yazdıklarımızın hepsi de yetkililerden alınan bilgiler olduğu için bunlara da güvenebilirsiniz.

Doğrusu bizi Batmanla ilgili sınav ilgilendiriyor.

Genelde ön lisans mezunu adayların arandığı bu dönemdeki işçi alımında ön lisans dışında Meslek Okulları veya Meslek Yüksek Okulları mezunları da sınavlara girebileceklerdir. Onun için biraz sabır gösterilirse birkaç gün sonra her şey netleşecek ve Batman için alınacak personel sayısı ile mezun olunan okullar da açıklanacaktır.

Ama şunu net olarak biliyoruz ki; Adıyaman’dan istenmediği için muhtemelen Batman ve Şırnak’ta adaylarda KPSS şartı olmayacak.

Bunun takipçisi olacağız.

Dileriz bu dönemde de işsiz gençlerimizin yüzü güler ve TPAO’da çalışma olanağı bularak ekmeklerine kavuşmuş olurlar.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI