SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BU PROJEYİ HAZIRLAYANLARA BİNLERCE TEŞEKKÜRLER…

Son Güncelleme :

2023-03-14 15:14:17

Bana göre son yıllarda ilimizde yapılan en büyük etkinlikti. 3 gün boyunca Batmanlılar iyilikte yarışırken depremzedeler için de çok anlamlı bir yardım kampanyası gerçekleştirilmiş oldu. Batman Valiliğinin düzenlediği, bayan Dr. Ayten Canalp’ın ilk andan kapanışına kadar sahiplendiği “Batman tek yürek, tek ses, iyilik buluşması” gerçekten de muhteşem oldu ve etkinliğe ilgi gösteren Batmanlılar da yaklaşık 1.5 milyon liralık alış veriş yaparak depremzedeler için ellerinden geleni esirgemediler.

“İyilik buluşması”nın düşünülüp hayata geçirilmesiyle birlikte Atatürk parkında ciddi hareketlilik başlamıştı. İlimizde hayır işlerine yönelik faaliyetlerde bulunan dernekler ile diğer STK’lar kendilerine ayrılan standlarda canla-başla çalışıyorlardı.

Bunlardan isimlerini hatırladığımız TÜGVA, ÇATOM’lar, Özgür Der, Midyatlılar Derneği, BEYDER, Umut Kervanı, Bir kalp, bin umut derneği, Kadın Kooperatifleri, Aile Destek Merkezleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Zahireciler ve Toptancılar Derneği, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, TEKSİAD, Polis Eşleri Derneği, Gıda Toptancıları Derneği, Alikanlılar, Ramanlılar Dernekleri, Kızılay, Batman Üniversitesi, Kadın Eğitim ve İstihdam Derneği, Batman Gönüllüleri Derneği ile Sebze Hali Tüccarlar ve Üreticiler Derneği etkinlikte rol alarak iyiliğe aracılık yapmışlardı.

Havanın güzel olması ve depremzedelere bir nebzecik de olsa destek verilmesi düşüncesiyle Batmanlılar 3 gün boyunca Atatürk parkını boş bırakmadı ve resmi olmayan rakamlara göre 1.5 milyon liralık alış veriş yaptılar.

Batmanlıların bu dayanışması oldukça anlamlıydı. Vali Ekrem Canalp’ın eşi bayan Canalp’ın koordinesinde gerçekleşen etkinlikte Vali yardımcıları Kadir Kılıç ile Murtaza Ersöz ile Emniyet müdürü Köroğlu Kıraç ile ilgili kurumların müdür ve personelleri de üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar.

Orada satılan yiyecek, içecek ile diğer malzemelerin çok önemi yoktu. Batmanlılar, depremzedelere umut olmak adına gördükleri herşeyi alıyorlardı. Bu aynı zamanda sosyalleşmeyi de sağlıyordu. Çayını, kahvesini, yemeğini alan bir banka oturuyor ve ailesiyle güzel anlar yaşıyordu.

Burada Belediye Başkan yardımcısı Muzaffer Özkan’ı da unutmamak gerekir. Başkan yardımcısı Özkan da 3 gün boyunca hep Atatürk parkında kaldı ve oluşan sorunları anında çözerek herkesten takdir aldı.

Ben şahsen bir Batmanlı olarak yapılan “Batman tek yürek, tek ses, iyilik buluşması”ndan büyük bir gurur duydum. Bunu düşünen, gerçekleştiren ve uygulayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Başta da belirttiğim gibi başta Valimizin eşi bayan Dr. Ayten Canalp olmak üzere içtenliklerini ve samimiyetlerini gördüğüm tüm yetkililer ile katılım sağlayan ilimizin değerli STK’larına da teşekkür ediyorum.

İnanın bu etkinlik, başka alanlar için de örnek olacak ve benzer hayır işleri için sık sık Atatürk parkında standlar kurulacak. Reklam, çıkar ve gösteriş amacı taşımadıktan sonra benzer faaliyetlerin sıklıkla yapılmasını ve bunun önderliğini sayın Ayten Canalp’ın yapmasını istiyoruz.

Böylece devlet-vatandaş kaynaşması daha da pekişeceği gibi Batmanlılar da il yöneticilerinin yaptıkları güzel şeylere destek verecek ve şehrimiz her açıdan daha da güzelleşmiş olacaktır.

3 gün boyunca bizim de ziyaret edip gözlemlediğimiz bu etkinlikten elde edilen 1.5 milyon Tl.yi aşkın yardım ilgililere teslim edilecek ve depremzede vatandaşlarımız için harcanacaktır. Bu güzelliği sağlayan ve gerçekleştiren herkese yürekten sevgi ve saygılarımızı sunarken bundan sonra da benzer etkinliklerin yapılmasını Batmanlılar adına istiyoruz.

Unutmayalım ki; birbirimize karşı sevgiyi, saygıyı, yardımlaşmayı ve muhtaçlara yardım etmeyi bu şekilde sağlayabiliriz.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI