SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

VATANDAŞLAR İZMİR VE ANTALYA SEFERLERİNİ İSTİYOR.

Son Güncelleme :

2022-12-20 11:25:56

VATANDAŞLAR İZMİR VE ANTALYA SEFERLERİNİ İSTİYOR.

Türk Hava Yollarının yaz aylarında Batman uçak seferlerini azaltması büyük tepkilere neden olmuş, bazı Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere Batman medyası da konunun üzerinde durarak seferlerin azaltılmasının Batmana haksızlık olduğunu savunmuşlardı.

Yapılan gerçekten haksızlıktı ama kimsenin elinden bir şey gelmiyordu.

Uçak konusunun gündemden düşmemesi üzerine geçen ay milletvekili Ziver Özdemir ile Vali Ekrem Canalp Türk Hava Yolları (THY) yetkilileriyle görüşmüş ve Batman mağduriyetinin giderilmesini istemişlerdi.

Milletvekili Özdemir ile Vali Canalp, geçen hafta yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda THY. Yöneticileriyle yaptıkları görüşmenin faydalı geçtiğini belirterek uçak sefer sayısının arttırıldığını müjdelemişlerdi.

Bu açıklama bize göre de müjdeydi.

Gerçekten özellikle Ankara uçuşlarında yer sorunu yaşanıyor, yolcular bu yöne bilet bulmakta zorlanıyorlardı. Haftada 4-5 sefer ile sınırlı olan, bazı günler ise hiç olmayan Ankara seferlerinin arttırılarak günde iki sefere çıkarılması sıkıntıyı azaltacak ve Batman ile çevre illerdeki yolcular daha rahat seyahat edebileceklerdir.

Keza İstanbul için de durum aynıydı.

Aşırı talep nedeniyle İstanbul biletleri de zor bulunuyordu. İstanbula da konulan ek seferlerin hayata geçmesiyle yolcular sıkıntıdan kurtulmuş olacak ve yer bulma endişesi olmadan İstanbula gidip gelebileceklerdir.

THY’nın sefer sayısını arttırması sadece Batman için değildir. Herkes biliyorki; başta Siirt olmak üzere çevre il ve ilçelerin yolcularının önemli bir kısmı Batman hava alanını tercih ediyor. Nitekim, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğünün periyodik olarak açıkladığı aylık yolcu taşıma sayısında sefer sayısına göre ilimiz uçak seferi yapılan birçok ilden daha öncedir ve boş koltuk sayısı hemen hemen yok gibidir.

Sonuç olarak THY.nın sefer sayısını arttırması memnuniyet vericidir ve halk olarak da bunu sağlayanlara teşekkür ediyoruz.

Ancak vatandaşlarımız bunun yanında ısrarla İzmir ve Antalya seferlerini talep ediyor ve sayın milletvekili ile sayın Valinin bu konu üzerinde de durmasını istiyorlar. Hemen belirtelim ki; İzmir ve Antalya seferlerini özel sektör yani Sun Ekspres düzenliyor. Bundan 10 yılı aşkın bir zaman öncesinde Batmana gelen o dönemin şirket sahibi Ali Sabancı’yla görüşen dönemin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, İzmir ve Antalya seferlerinin konulmasını talep etmiş, Sabancı da gerekli talimatları vererek bu iki şehre seferleri başlatmıştı.

Ne varki; Sun Ekspres şimdilerde Lufthansa ve Türk Hava Yollarının ortak kuruluşudur ve merkezi Antalyadır. Yüzeysel olarak baktığımızda bu firmanın genelde turizme yönelik olarak yurt dışına çalıştığıdır. Dolayısıyla Batmana yapacağı sefer yerine yurt dışını tercih etmektedir.

Yine geçmişte bir yetkiliden duyduğumuz kadarıyla Sun Eksprese Batmandan İzmir ve Antalyaya  sefer düzenlemesi talep edildiğinde o dönemin yöneticileri şöyle demişlerdi:

“Bir uçağın herhangi bir hava alanına inmesi karşılığında o hava limanına bedel ödenmektedir. Bu rakam da hatırı sayılır bir rakamdır. Batmanla Diyarbakır arası bir saatlik mesafedir, Batmana sefer düzenleyeceğimize Batmanlılar Diyarbakıra gelip İzmir veya Antalyaya uçsun…”

Evet, bu konuşmanın yapıldığını hatırlıyoruz.

Onun için Sun Ekspres yönetimine yapılacak bir ziyarette Batmanın potansiyeli anlatılmalı ve firmanın her seferinde buradan kârlı ayrılacağı söylenmelidir.

THY.nın Ankara ver İstanbul seferlerini arttırmasına Batmanlılar olarak müteşekkiriz ama, Sun Ekspresin kafasında oluşan “meydan parası” ve diğer giderler sorusu da mantıklı olarak izah edilip bu iki şehre sefer konulması mutlaka ama mutlaka talep edilmelidir.

Sefer sayısının artmasında emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI