SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

AK PARTİ’NİN TEŞKİLATI ÜZERİNE

Son Güncelleme :

2023-01-10 11:45:12

AK PARTİ’NİN TEŞKİLATI ÜZERİNE

Malumunuz olduğu üzere 2023 yılında ülkemizde bir seçim yapılacak.

Seçim nedeniyle siyasi bir hareketliliğin yaşandığına şahitlik ediyoruz.

Şimdiden belirtelim, bu seçimin ülkemize, Batmanımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.

Türkiye geneli yaşanan hareketliliğin yanı sıra, Batmanımızı ilgilendiren hususlara değinmek istiyorum.

Açık konuşmak gerekirse, siyaset arenasındaki gelişmeleri yakinen müşahede eden insanların genel kanaatini paylaşma gayesindeyim.

Şöyle ki; önümüzdeki ay sonuna kadar aralarında Batmanın da yer aldığı 40 il civarındaki AK Parti İl Başkanları istifa edecek ve seçime yeni isimlerle girilmesi planlanmaktadır.

Aday olacak kişilerin belirlenmesinden ziyade daha mühim konu şudur; güçlü, dinamik, toplumsal değerlere yakın yeni bir İl Başkanı, yeni yönetim ve yeni isimlerden oluşacak ‘teşkilat’ bu seçimlerde AK Partiye artı puanlar kazandıracaktır.

Aksi halde durumun zor olacağını şimdiden söyleyelim…

Genel kanı özetle şu; İl Başkanı değişse eğer parti içinde görev alanlar da yenilenirse AK Parti iyi bir şans yakalar.

Aksi durumu değerlendirecek olursak; İl Başkanı değişti ve yerine gelecek olanlar parti içinde görev alanlardan olursa, “hani değişim?” diye insanların küskünlüğü devam etmeyecek mi?

“Yok efendim parti içinde küskünlükler olur” diye düşünen kardeşlerime şunu sorayım:

Parti içindeki birkaç kişinin küskünlüğü mü, yoksa şehrin tamamının hatta partiye gönül verip uzaklaşanların mı küskünlüğü önemli?

Şimdi en önemli mevzuya dokunalım…

Aldığımız duyumlara göre; AK Parti şuan hali hazır bu teşkilatlarla seçime girerse ciddi sıkıntı yaşayabilir. AK Parti Batman İl Teşkilatı uzun süredir zayıf bir performans yaşıyor.

Örneğin, bizzat partiye gönül vermiş ama yaşanan sıkıntıları sineye çekmiş şahsiyetli insanların dilinden örnekler verilecekse; yapılan toplantılarda bile sayı minimum düzeyde. Oo eski kalabalık şaşalı manzaralar uzun süredir yok, ilçelerde ciddi kopukluk var, ilçe yönetimleri ile AK Parti’ye bağlı olan belediyelerde küskünlükler var. Hatta ilçe teşkilatları ana teşkilattan kopuk, genel itibariyle mevcut isimlerle partinin toplumsal etkileşim ve iletişimi çok zayıf, bazı mahallelerde özellikle Şafak Mahallesi gibi merkezi ve kalabalık yerde ‘Mahalle Temsilcisi’ yok deniliyor…

Bu ve buna benzer sıkıntılarla; eğer seçime girecek il başkanı mevcut görevde olanlardan olursa ne değişecek?

Teşkilat canlı olmayınca devletin taşra teşkilatları yani bildiğimiz resmi kurumlarda da canlı olmuyor.

Bazen piyasaya bakıyoruz, Vekil ayrı teşkilat ayrı

Vekil beyin arkasında hep ve yanında hep aynı kişiler…

Onca üye nerde?

Gençler nerde?

Batman teşkilattan kimi tanıyor?

Merkezi hükümet ve genel merkezin kazandırdığı hizmetler ne kadar önemliyse taze kan, yeni ve yıpranmamış isimler, ‘dava bilinçli’ siyaset ehli insanların devlet ve millet arasında görev yapması da çok önemlidir.

Hatta bu konuda sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan “Hz.Ömer gibileri göreve bekliyoruz” açıklamalarını hatırlıyoruz.

O açıklamalarda illaki değişim, değişim, değişim vurgusu yapılmıştı.

Uzun bir süre önce ulusal basında da sık yer alan haberlere ve yapılan yorumlara göre; AK Parti Batmanın da aralarında yer aldığı bir çok ilde gerilemekteydi.

Hatta genel merkeze Batmandan giden resmi bir çalışmanın neticesine göre; “böyle giderse Batmanda AK Partinin bir milletvekili dahi çıkarma şansı kalmıyor” denilmişti.

AK Partinin Batmanda muhakkak köklü bir değişimle seçimlere girmesi artık zaruridir.

Bunu ben değil, çevremizdekilerin tümü aynı fikirde…

Unutulmasın, değişim gelişim getirir, taze kan dinç tutar!

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI