SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İNANIN YAZARKEN GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM

Son Güncelleme :

2020-08-09 11:49:08

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları bu günde yine (Covid-19) korona virüs  ile ilgili yazı kaleme alıyorum, inanın bu satırları bile yazarken gözyaşlarıma hakim olamıyorum. Gerçekten her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor. Dünya bu virüsün aşısını bulmak için çaba sarf ederken diğer yandan sevdiklerimiz ağaçtan düşen yapraklar misali bir bir aramızdan ayrılıyor.

Gün geçmesin ki korona belasından hayatını kaybeden olmasın.

Allah tüm İnsanlığın yardımcısı olsun. 

İki aya öncesine kadar pozitif vaka sayılarımız 60 ile 100’lerde iken ne yazık ki normalleşme sürecinin ardından kat kat artarak 5 bini geçti yine o tarihte tek bir ölümlü vaka olmazken şuan ölüm sayıları 90’ı geçti. Sağlık sistemi zorlanmaya başladı, insanlar test yapmak için saatlerce kuyrukta bekliyor. İnsanlar çaresiz bir şekilde, bazıları hastanelerde tedavileri sürerken ağır olmayan vakalar ise evlerinde ve toplu merkezlerde karantina altında.

Gerçi Vali bey ve İl Sağlık Müdürümüz yeni ek hastane polikliniği, test sayısının artması ve özellikle kan plazma sistemi ile ilgili 3 güzel müjdeyi verdi ama toplum olarak çok büyük hata yaptık aslında. Bunların olmaması için insanlar maske taksaydı, sosyal mesafeye uysalardı, hijyen kurallarına uysalardı belki bunların hiçbir yaşanmayacaktı. En azından ben bir gazeteci olarak dışarıda gördüklerimi sizlerle paylaşayım inanın buna rağmen insanlar yine bu üç kurala uymayıp kahve, kafe, yolda yürürken sünnet, düğün, toplu açılışlarda ve buna benzer birçok yerlerde insanlar kuralları hiçe sayıp bir birine bulaştırdılar, en büyük tehlike ise gençlerimizden geliyor “bana bir şey olmaz” düzencesiyle kural tanımayıp önce ailelerine  ve çevrelerine zararı veren onlar aslında gençlerin çoğu maskeyi ya kulak üstü yada askeri inzibat gibi dirseklerinde takıyor. Sonuç tablo az önce belirttiğim gibi, Allah’ınızı severseniz bu şekilde ne doktor yeter, ne hastane, ne de sağlıkçı yeter ben bir Gazeteci olarak 24 saat sahadayım ve her şeyi çok iyi takip ediyorum. Gerçekten Sağlık il Müdürü Hakan Pamukçu, elinden gelen çabayı sarf ediyor gerek kendisi gerek canla başla çalışan Doktorlar, 112 ve diğer sağlık çalışanları. Bizim onlara destek olmamız için bu üç kurala uymamız gerekir bakın halen iş işten geçmiş değil.

 İşi olmayan dışarı çıkmasın, işe ve dışarı çıkmakta zorunlu olanlar ise mutlak bu üç kurala uymaları gerekir özellikle gençlere sesleniyorum sizin özellikle dikkat etmeniz gerekir belki size bir şey olmaz ama büyüklerinize zarar veriyorsunuz çevrenize zarar veriyorsunuz dikkat edin aksi taktirde her gün vaka sayısı artacak ve işin içinden çıkılamaz bir hal alacağız…

HOŞÇA KALIN.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI