SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İKİ OKULU TEBRİK EDERİM

Son Güncelleme :

2021-11-16 11:03:09

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları bu günkü köşe yazımı evcil ve sokakta yaşayan tüm hayvanlara ayırdım. Biliyorsunuz Hayvanların yaşam hakkını ve yaşam alanlarını korumak ve sahiplenmek bizlerin elinde. 

Değerli Batmanlılar gerçekten son zamanlarda hayvanlara artan sevgi her geçen gün bir hayli artıyor.  Eskiden, köpek, kedi, kanatlı hayvanlar daha doğrusu tüm sokak ve evcil hayvanlara yönelik ilgi pek yoktu. Evinde veya sokağında kedi köpek besleyen, ilgilenen insanlar fazla yoktu.

20 yıl öncesi ve sonrası kimsenin aman çocuğum hayvan sevgisi olmadan büyümesin diye derdi yoktu.

Hatta hayvan seven çocuğuna “pis o bırak, ısırır” diyenler vardı.

Bugün ise hayvanların sevgisi neredeyse insan sevgisini geçti!

Ama son zamanlarda Batman kent merkezinde hayvan sevgisi bir hayli fazlalaştı. Çünkü bakıyorum gazetelerde, ana haberde bile, insanın içini ısıtan hayvan sevgisi haberleri var. Çevremizde büyük ve küçük çocuklar hayvan sevgisi aşılamak için çabalayan insanlar çoğalmaya başladı. Bu daha güzel bir şey, eskiden Diyarbakır caddesi üzerinde başıboş bir sokak hayvanı yoktu ama günümüzde her adım başı bir sokak köpeğine rastlamak mümkün ve insanlar sokak köpeği veya kedi olsun bir kap su ve yemek vererek onlarla oynuyor ve  karınlarını doyuruyor. Ama duyarsız içinde hayvan sevgisi taşımayan insalard a var mesela öten horoz sesinden rahatsız olan  insanlar var.

Mesela benim oturduğum sitede bir horoz bir tavuk bahçede besliyordum kimseye zararları yoktu ama bazı site sakinleri horoz sesinde rahatsız oldukları gerekçesiyle yönetime şikayet ettiler. Bir horoz bir insana ne kadar rahatsızlık verebilir ki ama maalesef halen içinde hayvan sevgisi taşımayan insanlar var, bu unutulmasın doğaya en büyük zararı veren havyalar değil insanlardır. Hayvanları katleden insanlardır, doğaya en büyük zararı veren yine insanlardır, yine gürültü ve ses yapan yine insanlardır, âmâ maalesef  horoz suçluymuş gibi insanların barındığı yerlerde kabul edilmiyor.

Geçenlerde  dikkatimi çeken iki okulda proje kapsamında hayata geçirilen kanatlı hayvan barınağı gördüm biri Türkiye Petrolleri sahasında bulunan Atatürk ortaokulu bir diğeri ise Batman Zübeyde Hanım ilköğretim okulu. Her iki okul gerçekten güzel bir projeye imza attı. Okul yöneticileri okulun bahçe kısmında güzel hayvan barınağı yaparak içinde tavuk, horoz, tavus kuşu, evcil tavşanlar, güvercin ve ismini sayamadığım birçok kanatlı hayvan besliyorlar.

Okul bahçesinde besledikleri hayvanlar sırf çocuklarda sosyal duyarlılığın oluşması ve hayvan sevgisinin artırılması amaçlanıyor bu iki okul yöneticilerini tebrik ederim gerçekten güzel bir projeye imza attılar. Öğrenciler hem derslerini ihmal etmiyor hem teneffüs zilinde okulun bahçesindeki kanatlı ve diğer hayvanlarla tanışıyor ve onlara sevgilerini gösteriyor. Ben buradan Milli eğitim müdürüne çağrıda bulunuyorum “lütfen bu okullardaki hayvan barınaklarına sahip çıkılması ve destek verilmesini istiyoruz.”

Okul yöneticileri ellerinden geleni yapıyorlar ama milli eğitim müdürlüğü de bu konuda bir çalışma yapsın aynı zamanda diğer okullarda da imkânları varsa bu projeyi onlarda dahil olsun. Bence bu iki okulda sınırlı kalmasın diğer okullarında imkanı varsa hayvan barınağı yapsın. Hoşça kalın…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI