SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HİZMETTE ÖRNEK KURUM, AKSA SİBADAŞ

Son Güncelleme :

2019-11-11 15:32:58

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları, bu hafta doğalgazın bu kentte getirdiği kolaylıkları sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum. Batmanın, geçmişte kış aylarında Türkiye genelinde hava kirliliğinde ön sıralarda olduğunu hemen hemen hepimiz hatırlarız. Nedeni ise kalitesiz yakıtlar, kömür, kalorifer yakıtı olarak bilinen ancak hilelerle kullanılmış eski yağların muhteviyatı ile yapılmış yakıt türleri, bu şehri adeta esir alıyordu. Kötü ve kalitesiz yakacaklardan dolayı özellikle kış mevsiminde oluşan kirli duman ve zehirli gazlar insanlarda ciddi tahribatlara neden olurdu. Yoğun hava kirliliğinden dolayı neredeyse hava solamaz hale gelirdik. Özellikle 1980-90 ve 2000’lerin başlarında kadar, yani o yıllar Batman kent merkezinde insanlar ısınma amaçlı olarak odun ve kömür sobası kullanıp o şekilde ısınma ihtiyaçlarını karşılarlardı. Bu da şehrin havasını kirleten diğer unsurlardı. Tabi o yıllarda kullanılan odun ve kömür yakacakları evin boyası perdesi ve bir o kadar da zahmet verir ciddi manada hava kirliliğine neden olurdu, özellikle kışın hava solamaz hale gelirdi insanlar.

Yine o yıllarda Ormanlarımız bir bir kesilip talan edilirdi, kesilen o dev ağaçlarımız kışlık odun olarak ev ve iş yerlerimize yakacak olarak girerdi.

Batman 7 yıl önce doğalgazla tanışmasıyla birlikte gerek hava kirliliği gerek hastalıklarda ciddi şekilde düşüş yaşandı, bununla beraber günlük hayatımıza da rahatlama oldu. Kısacası Soba yakma derdi yok, kül temizleme derdi yok  günlük hayatımız normale döndü. AKSA (SİBADAŞ) doğalgaz Batman Bölge Müdürlüğü  7 yıl önce kuruldu ve kurulmasıyla birlikte kentin birçok noktasında doğalgaz şebekesi yapımına başlandı.

Doğalgaz hayatımıza girdiği günden beri yok ‘yemek ocakta kaldı tüp bitti yok çayım ocakta kaldı, yok çocukları yıkayacaktım tüp bitti yok çamaşır yıkayacaktım sıcak su kalmadı’ korkusu kalmadı artık. 24 saat kesintisiz hem sıcak su hem diğer ihtiyaçları karşılamak mümkün artık. Özellikle AKSA SİBADAŞ Doğalgaz Bölge Müdürü Sayın Mustafa Yardımcı, ekibiyle birlikte vatandaşın rahat bir ortamda kışı geçirebilmesi için elinden gelen çabayı sarf etmektedir. Yardımcı, yaklaşık 7 yıl içinde bu kente doğalgaz hizmetini getirerek toplam 33 yerleşim alanına 56 bin 753 abone ulaştırdı. Doğalgazı bulunmayan diğer yerleşim alanlarına ulaştırmak için ekibiyle birlikte 7 / 24 saat hizmet sunmanın yolunda.  Hedefi bu kenttin büyük bölümünü doğalgaza kavuşturmak olduğunu söyleyen Yardımcı , “amacımız imkanlar dahilinde Batmanlı hemşerilerimi doğalgaza kavuşturmak özellikle doğalgaza kavuşan eski yapılar mutlak suretle doğalgazdan iyi randıman almaları için dış cebe yalıtımı yapmaları şart. O şekilde doğalgazdan iyi tasarruf ederler hem daha iyi ısınırlar. Bizim tek amacımız var bu kentte hizmet sunmak başka bir amacımız yok ekibimiz gerek sahada gerek kentte abonelerin hizmetinde” dedi. Gerçekten AKSA SİBADAŞ Doğalgaz kurulduğu günden beri bir gazeteci olarak bu kurumun yaptığı çalışmaları yakından takip etmekteyim, zaman zaman bu kurumun yapmış olduğu çalışmaları yazıp kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gerçekten doğalgaz bu kentte gelmesiyle birlikte en önemlisi hava kirliliği ortadan kalktı. Doğalgazın gelmesinden bu yana yaygınlaşması ve insanların bu nimetten yararlanması için ciddi bir ekip ruhu ile çalışan kurumu ve kurumu yöneten Bölge Müdürü Sayın Mustafa Yardımcı’ye teşekkür ederiz.

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI