SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TRAFİK KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM

Son Güncelleme :

2022-10-05 12:05:08

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları, son zamanlarda artan ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaları siz değerli okurlarla paylaşmak istedim. Son 20 yıl içinde gerçekten Batman hızlı bir şekilde büyüdü ve büyümeye devam ediyor ama  büyümekle beraber birçok sorunlarda beraberinde getiriyor. Bunların başında ise son zamanlarda artan trafik kazalarıdır. Batman kent merkezinde şöyle diyelim; her gün ortalama 4 ve 5 yaramalı veya maddi hasarlı kaza meydana geliyor bazen de ölümle sonuçlanabiliyor. Kazalar en fazla neden olduğu etkenlerin  başında aşırı hız , ışık ihlali ve hareket halindeyken cep telefonuyla konuşmak ve cep telefonunu kurcalamaktan meydana geliyor. Şehir merkezindeki kazaların başını en fazla bunlar çekiyor, bu konuda trafik ekipleri kent merkezinde sık sık denetimlerini yapıyor buna rağmen kazaların önü arkası kesilmiyor her bir caddeye her bir sokağa bir trafik ekibi bırakmak imkansız ancak  araç  ve motosiklet sürücüleri bu konuda dikkat etmeleri gerek. Özellikle motosiklet kazaları çok fazla yaşanan kazaların başında geliyor. Nedeni ise çoğu ara sokaklardan dikkatsiz bir şeklide çıkmaları ,bir önemli konu ise elektrikli bazı motosiklet sürücüleri yayaların kullandıkları kaldırımlarda gitmeleri ben birçok kez şahit oldum ve bu konuda trafik ekipleri denetim yaparak birçoğuna 427 lira cezai işlem yaptıkları halde halen kuralları çiğneyip yaya yolunu kullanıp görünmez kazalara neden oluyorlar lütfen yapmayın.

Değerli araç sürücüleri; lütfen kent merkezinde aşırı hız yapmaktan kaçının. Hız limiti neyse onu uygulayın ışık ihlali yapmayın gideceğiniz yere 5 yada 10 dakika geç gidin canınızdan malınızdan önemli değildir. Ben bazen akşamları bazı araç ve motosikletin lambalarının dahi yanmadığını görüyorum. O şekilde kazalara davetiye çıkardıklarını görüyoruz, lütfen bu şekilde yola çıkmayın hem kendinizi hem yanında bulunanları ve karşıdan gelen başka araçları da tehlikeye sokuyorsunuz.

Son zamanlarda artan ölümlü ,yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların en büyük nedeni kurallara uymamaktan gelmekte ben buradan araç kullanan tüm sürücülere sesleniyorum: Lütfen kurallara uyalım uymayanları da mutlak uyaralım. Hoşçakalın

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI