SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BU KENT BÜYÜDÜKÇE SORUNLARI DA BÜYÜYOR

Son Güncelleme :

2019-02-11 12:32:31

Merhaba değerli Batman Gazetesi okurları…Bu gün kentimizdeki işsizlik sorunu,  yaşanan sağlık sorunlarını ve son olarak 31 Martta iptal olacak olan uçak seferleri ile ilgili yaşanan bazı sorunları sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum. Malumunuz; Batman –İzmir ve Batman -İstanbul seferleri uzun süredir yapılıyordu.  İnsanlar, büyükşehirlere gidip gelerek uçak nimetinin kolaylığını yaşıyordu. Hatta, uçak seferlerinin az olduğunu belirtir, arttırılmasını talep ediyordu. Bizlerde artması için bazen haber, makale ve sosyal medyadan ilgililere, yetkililere, milletvekillerine çağrılar yapıyorduk.

Ancak şok bir gelişme yaşandı.

Ne yazık ki üzücü bir haber geldi, haftanın üç günü Batman –İzmir uçuş seferleri yapılırken, uçuş maliyetlerin yüksek olması nedeniyle 31 Mart günü uçuşlar iptal edilecek. Keşke bununla sınırlı kalsa daha önce haftanın 7 günü İstanbul ve Batman sefer sayısı da 5’e düşecek.

Okula gidip gelenler, taziyeleri olanlar, hastanelere gidip gelenler verhasıl herkes mağdur duruma düşecek.

Ne yazık ki kimsenin kılı kımıldamıyor. Hiç kimse elini taşın altına koyup ta “ne oluyor?” diye sormuyor. 31 Mart’ta uçuşlar iptal olduğu taktirde yolcular yine eski usulle Diyarbakır’a gidip oradan istedikleri yere gidecek ve seyahat edecekler. Böyle olduğu taktirde Batman kaybedecek, Diyarbakır kazanacak…

Batman ve Batı illerinden Batman’a gelecek olan vatandaşlar bunu hak etmiyor. Bu soruna acilen bir çözüm bulunması gerek, bu memleket sahipsiz değil, bu memleketin mülkiye amirleri, Milletvekilleri ve diğer yöneticileri var. Lütfen bu soruna çözüm bulun yoksa bu uçuş seferleri elimizden kayıp gidecek.

HASTANE İÇİN DAHA FAZLA BASKI LAZIM

Bir diğer sorun ise sağlıkla ilgili… gerçekten Batman Bölge devlet hastanesi sağlık açısında çok ilerleme kaydetti. Özellikle her branşta iyi Uzman doktor bulmak mümkün ama her geçen gün büyüyen ve adeta metropoleşen bu kente ve bölgeye hitap eden 358 Yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi artık ihtiyaca cevap vermiyor. düşünün Yılda 1 milyondan fazla hastanın tedavisi yaptı. İnanın ben her gün olmazsa mutla iki günde bir acildeyim işim gereği inanın akşamları Acil Servisinin önünde hastalar uzun kuyruk oluşturuyor. Günde hastaneye 5 bin 6 bin üzerinde hasta giriş yapıyor bu da ciddi bir rakam düşünün özel hastaneler olmazsa bu sayı 30 bini geçerdi. İnanın Batman Bölge devlet hastanesi kapasitesinin iki kat fazlası hizmet veriyor ve bu yükü artık taşıyamıyor. Bir an önce bu kente 500 yatak kapasiteli hastanenin yapılması gerek, biliyorsunuz yaklaşık 6 yıldır bu kent 500 yatak kapasiteli hastanenin yapılması için bekliyor ama maalesef bu sesi duyan yok. Ben buradan ketti yöneten değerli yöneticilerimize sesleniyorum; lütfen bu sese kulak verin. Çözerse ancak siz çözersiniz.

İŞSİZLİK HAD SAFADA

Bu kent büyüdükçe sorunlarda beraberinde büyüyor bir örneği de bundan 20 yıl öncesine kadarda işsizlik şimdiki gibi yoktu.

 Ama ne yazık ki hızla büyüyen bu şehir son  günlerde işsizlikle boğuşuyor, eskiden TÜPRAŞ vardı, eskiden Türkiye Petrolleri vardı, bu iki Dev Kurumdan TÜPRAŞ rafinesi biliyorsunuz özelleşti .Türkiye Petrolleri ise her geçen gün yapılan emeklilik ve şirketin içindeki birçok üniteler küçüle küçüle ortaya büyük bir  işsizlik tablosu çıktı. Eskiden bu iki dev kurumda çalışan emekçiler esnafın yüzünü güldürüyordu. O yıllarda esnafın büyük gelir kaynağı  bu iki dev kuruluştu. Şimdi İse bu üniteler yavaş yavaş küçülmesi nedeni ile esnaf kan ağlıyor. Yüzlerce esnaf çoğu zaman siftah yapmadan dükkânlarını kapatıyor. Gerçekten bu şehir bunu hak etmiyor. Öyle bir süreçten geçiyoruz ki artık 4 yıllık üniversiteli gençlerimiz bile iş bulamakta sıkıntısı çekiyor. İşsizliğin önüne geçmek için bu kente iyi yatırımlar yapılması lazım. Bunu da bu kenttin değerli iş adamları sağlaması gerek dışarıya yatırımlarını yapma yerine bu kentte yaparlarsa bir nebze rahat nefes alacak bu kent.

HOŞÇA KALIN….

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI