SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TÜRKİYE PETROLLERİ VE ESKİ DEVLET HASTANESİ ÜZERİNE

Son Güncelleme :

2018-11-27 10:30:49

Merhaba sevgili Batman gazetesi okurları, bu hafta sizlere Batman ekonomisine büyük katkı sunan babadan oğula emek kapısı olan ve 1955 Yılında Batmanla var olan Türkiye Petrolleri (TP)’den ve 2008 yılında yeni Batman Bölge devlet hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte 10 yıldır kapısına kilit vurulan eski Devlet hastanesinden bahsetmek istiyorum.

1955 yılında Kurulan dev bu tesis gerçekten Batman ekonomisine büyük katkı sağladı. 1970’li ve 1980’li yıllarda yaklaşık 8 bine yakın petrol emekçisi çalışıyordu. Batman ekonomisine büyük katkı sağlayan bu güzelim tesis 90’lı yılların sonunda yapılan erken emekliliğin, yanı sıra birçok kurum içinde bulunan tesisler kapatıla kapatıla küçültüldü ve o güzelim tesisten bu günlerde eser kalmadı. Düşünün, 1970, 80, 90 ve 2000’li yılların başına kadarda bu kurum Batman ekonomisine yön veren bir kuruluştu. Batman bu günlere gelmişse bu kurumun büyük katkısı var, yıllarca bu kurum  babalardan çocuklara kadar ekmek kapısı olmuştur, nice insan buradan emekli olmuştur. Batman’da sosyal tesisler olmadığı dönemlerde bu kurumun aile çay bahçesi, ailece gidilebilecek yemekli misafirhanesi vardı, bunla beraber birçok aktiviteleri kendi bünyesinde bulunduruyordu. Ama bu gün bu kurum küçüle küçüle Batman ekonomisine de bir faydası kalmadı.

 ESKİ DEVLET HASTANESİ SAĞLIK OCAĞINA DÖNÜŞTÜRÜLE BİLİRDİ

1980’li yılların başında Batman ilçe statüsündeyken kent girişinde büyük emeklerle yapılan ve yaklaşık 180 yatak sayısıyla gelen hastalara büyük hizmet veren Batman Devlet hastanesi sağlık hizmetiyle büyük emek sarf etti. Binlerce vatandaşa hizmet etti her türlü branş doktoru bünyesinde o dönemlerde barındıran hastane, Gültepe mahallesinde 2008 yılında hizmete Giren Batman bölge devlet hastanesi hizmete başlamasıyla uzun yıllar Batman’a hizmet sunan bu hastane kapısına kilit vurularak 10 yıldır kaderine terk edildi.

Son 19 yılladır gerek Devlet hastaneleri gerek özel hastanelerin bu kentte sağlık hizmetleri kapsamında hizmet sunması taktire şayandır.

Ama gönül isterdi ki 10 yıldır kapısına kilit vurulan eski devlet hastanesini’ de tekrar değerlendirilip mesela bir sağlık ocağı olur yada bir göz hastanesi yada başka bir sağlık sektörü adı altında dönüştürülüp tekrar gelen hastalara hizmet etmesiydi. Çünkü kentin hemen girişinde önemli bir konumda her geçen gün büyüyen kentimize gerçekten sağlık hizmeti gerekmekte bu hastane olur ya da sağlık ocağı olur ama gerekir diye düşünüyorum. Bu sadece benim düşüncem tek değil birçok vatandaşın düşüncesi Vatandaş istiyor gün geçmessinki bir vatandaş önümü kesip neden bu hastanenin tekrar sağlık adı altında değerlendirilmesin onun için ben bu şehri yönetenlere  sesleniyorum lütfen bir kez daha gözden geçirin.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI