SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN’I KADERİ!

Son Güncelleme :

2019-06-27 11:53:26

7/ 24 SAAT DALGIÇ EKİBİ OLMASI GEREKİR

Merhaba Batman Gazetesi okurları; malumunuz, her yıl İlimizde de havaların aşırı sıcak geçmesi nedeniyle birçok vatandaş serinlemek için ya Batman çayına, ya Dicle nehrine ya da göletlere giriyor. Ama yapılan tüm uyarılara rağmen maalesef her yıl bu saydığım yerler can alıyor gerçi boğulma vakalarına dikkat çekmek için her yıl AFAD ekipleri

sudan uzak durmaları konusunda sık sık uyarılar yapıyorlar ama nafile. Özellikle yüzme bilen vatandaşların akıntılı ve kum ocaklarının açmış oldukları çukurlardan uzak durmaları ve yüzmemeleri konusunda uyarılar yapılmakta. Gerçekten her yıl boğulma vakalarıyla sık sık karşılaşıyoruz ve çoğu 15,16 ve 18 yaş üzeri gençlerimiz. Boğulmaların en fazla yaşanmasının etkenlerin başında yer alıyor. Pikniğe veya balık avlamaya giden vatandaşlarımız ıssız yerlerde yüzmemeleri gerekir, özellikle  kalabalık yerlerde yüzmeleri olası tehlikenin önüne geçer. Ben gençlere uyarım şudur; iyi yüzme de biliyorsanız akıntılı ve ıssız yerde yüzmeyin. Tabi bu konuda yetkililerde iş düşüyor. Mesela; vatandaşın piknik alanı olarak kullandığı birçok noktalara uyarı levhaları koyması ve özellikle hafta sonu piknik amaçlı su kenarlarına giden vatandaşları sudan uzak durmaları için uyarması gerekir diye düşünüyorum.

BATMAN’ DA NEDEN DALGIÇ YOK

Batman çayı yine iki can aldı geçen Pazar günü serinlemek için iki kardeş ve beraberlerinde iki arkadaşları ile birlikte Batman çayı kenarına gittiler önce piknik yaptılar ardından ne olduysa bilmiyoruz ve bir anda  akıntılı su da gözden kayboldular.  Çevrede bulunan vatandaşlar çok çaba sarf ettiler ama iki gencimiz için  çok geç idi. Allah gani gani rahmet etsin  iki kardeşi cansız bedenleri yaklaşık 7 saat sonra sudan çıkartıldı. Daha önce AFAD Müdürlüğüne ait dalgıç ekipleri 7/ 24 saat hazır kıta beklerken yaklaşık 4 yıldır Boğulma vakalarında olay yeri bozulur gerekçesiyle arama ve kurtarma çalışmalarına izin verilmiyor ve dalgıç  tabi buna sık sık  su da hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşta  büyük tepki gösteriyor.  Önceki gün hayatını kaybeden iki gencimiz dalgıç ekipleri zamanında müdahale etseydi belki kurtarılma şansları olabilirdi. Ama 7 saat ardından arama kurtarma  dalgıç ekipleri  Van ile Bitlis’ten geldi ama o gençler için çok geç olmuştu. Bence yetkililer bu kararı tekrar gözden geçirip eski uygulamayı tekrar hayata geçirmelerinde yarar var diye düşünüyorum kaderin önüne geçilmez ama önceden tedbir almak hem hayat kurtarır hem hayatını kaybeden kişinin anında sudan çıkarılmasına  ve yakınlarının  güneş altına bekleyerek eziyet çekmeleri son bulur diye düşünüyorum.

HOŞÇA KALIN

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI