SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SICAKLAR VE RAMAZAN

Son Güncelleme :

2019-05-24 16:16:07

1963 yılından beri kenttin gerek sorunlarını gerek yapılan güzel çalışmaları siz değerli okurlarla paylaşan Batman Gazetesi, bu mübarek Ramazan Ayı İçerisinde yine aynı performansla bu kenttin gözü, sesi ve kulağı olmaya devam ediyor ve etmeye devam ediyor.

YAZ GEÇ GELDİ…

Biliyorsunuz bu yıl kış mevsimi geç bitti, gerçekten bu yıl Batman merkez ve ilçeleri olmak üzere  aşırı yağışlar nedeniyle çiftçi zor günler geçirdi. Aşırı yağışların fazlası zarar verdi tarlalara ama Allah’tan ki  o fazla yağışlar son buldu. Bu yıl Mübarek Ramazan Ayı İle birlikte yavaş yavaş sıcaklar kendini hissettirmeye başladı. Bugün bu köşe yazımda gerek Mübarek Ramazan ayı gerek yavaş yavaş iyice kendini hissettiren sıcaklardan bahsetmek istedim. Bu yıl yaz geç başladı ama Mayıs ayının bitişine doğru  bunaltıcı sıcaklar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Termometreler yaklaşık 34 ile 38  dereceyi buluyor, iyiden iyiye sıcak havanın kenti hissettirmesiyle  vatandaşlar, mecbur kalmadıkça öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaya başladı. Çünkü uzmanlarda artan sıcaklara sık sık dikkat çekerek bu konuda vatandaşların dikkatli olmasını istiyor. Dışarıda acil işleri olan vatandaşların araçları varsa kendi araçlarını yoksa toplu araçlarını kullanmaları, toplu araç bulundukları noktadan geçmiyorsa ya şapka ya da şemsiye kullanmalarında fayda var. Özellikle çocukların, yaşlıların, kalp hastalığı, diyabet, akciğer solunum ve tansiyon hastalığı ve kilo sorunu olan vatandaşlar daha dikkatli olmaları gerekmektedir, aksi taktirde ciddi sağlık sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Özellikle öğlen 12.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların mecbur kalmadıkları sürece dışarı çıkmamalarını ve bol sıvı tüketmeleri gerekir. Evde klimaları varsa klima altında yoksa park ve bahçelerde oturup gün boyu dinlenebilirler.   Güneş ışınların gözlere zarar vermemesi için mutlak suretle güneş gözlüğü kullansınlar.

MÜBAREK AYDAYIZ

Sıcakların başlamasıyla birlikte 11 ayın Sultanı Mübarek Ramazan ayını 20’ci günü içine girmenin mutluluğu içindeyiz, gerçekten mübarek Ramazan ayının mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü Ramazan ayı sabır ayıdır, bereket ayıdır, zenginin fakirle ekmeğini paylaşma ayıdır, gönüllerin huzur içinde birbirine kenetlendiği ayıdır. Özellikle Ramazan ayı Rahmet ayı olup Yardımlaşmanın esas olduğu bir aydır, nedeni ise bu ayda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılır. Ramazan ayı, insanlara ruhlarını, kalplerini arıtabilmeleri için fırsatlar sunar. Bu çerçevede yetimi öksüzü, fakiri sevindiren aydır. Bu çerçevede bu ayda insanlar yardıma muhtaç insanları unutmamalı ve onlara yardım ekli uzatmalı. Ve insanlar bir biriyle küsmemeli, diye düşünüyorum.

Hoşça kalın

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI