SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KİRALIK EVLER UÇTU, KENAR VE GÜNEY MAHALLELERE İMAR LAZIM.

Son Güncelleme :

2020-09-17 09:56:11

Batman’da ev fiyatları almış başını gidiyor, müdahale eden yok, “dur” diyen yok, proje üreten yok. Yetkililerden ses seda yok. Gençler evlenip nerde kiralık ev bulacaklar? Nerde satılık ev bulacaklar? Kiralık evler 1500-2000 lira arası satılık evler 700-800 bin lira ne zannettiniz burayı deniz mi var? Göl mü var? Yazık yazık 2400 lira asgari ücret alan adam nasıl yaşayacak? Memur kaç sene çalışırsa ev sahibi olacak hiç düşündünüz mü değerli idareciler? Sizler belki kiralık evlerde yaşamıyorsunuz, zorluğunu bilemeyebilirsiniz, ama çıkın halkın içine millet ev bulamıyor. Ne satılık ne de kiralık, buna karşılık imar yerlerini açın, Karşıyaka, petrol kent, İluh, Yeşiltepe, ipragaz gibi mahallelerde eski evlerin yerine imar açın, hem kiralar düşsün hem ev fiyatları hem de gençler evlenebilsin.

Yüce Allah Kuran’ı kerimde şöyle buyurmaktadır:’’ “İyilik ve takvada birbirinizle yardımlaşınız.” (Mâide sûresi, 2)

Ey! Vicdanın sesini dinlemeyen Ev sahipleri ve dükkân sahipleri siz hiç aybaşında kendi alacağınız kiranın miktarını düşünmekten başka bir şey düşünüyor musunuz? Kiracın ne yiyor ne içiyor. Çoluk çocuğunun nafakasını çıkarıyor mu? Borç altına girmiş psikolojik sorunlar mı yaşıyor? Aybaşı benim kiram cebime girsin tamam öyle değil, değil kiracılarınızı ev halkından sayın onları kanatlarınızın altına alın. Mağduriyetlerini giderin, iş yapamadığı aylarda kirada yardımcı olun. Siz bir kira almazsanız sizin yeminizden bir şey azalmaz ama iş yapmayan o kiracıdan kira alırsanız belki psikolojik bunalıma girer, huzuru kaçar çoluk çocuğu ile beraber. İsmimiz Müslüman dinimiz İslam. Müslüman Müslümana zulmetmez, hakkını yemez, adaletli olur, merhametli olur, acıma duygusu yüksek olur, empati yapar, kendine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmaz, vicdanlı olur, hoşgörülü olur. Bunlar hepsi bir Müslümanda olması gereken hasletlerdir. Yüce Allah’ın kuran’ kerimde lanetlediği ırk olan Yahudiler birbirlerinin kalkındırmak için her yolu deniyorlar. Kimseyi açlık lığa mahkûm etmiyorlar niye biliyor musunuz? Başka topluluklara Topluca bir güç oluşsunlar diye yapıyorlar.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: ’sizden biriniz kendisi için istediğini mümin kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olmaz.’’tirmizi,sıfatul kıyame ,59

Evini 1500-2000 liraya kiraya veren ev sahipleri, dükkânını 18 -20 bin liraya kiraya veren dükkân sahiplerine sesleniyorum: ’bu kiracılar sadece size çalışsın öyle mi?işi iyi gidiyor mu, gitmiyor mu önemli değil yeter ki aybaşı sizin kiranız ödensin. Yazık yazık yazık… Allah’a emanet olun.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI