SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BİR AİLENİN SESSİZ ÇIĞLIĞI

Son Güncelleme :

2019-08-15 09:36:26

Geçen hafta Cuma günkü Batman Gazetesinin manşet sayfasında konu olan Gülçin Toprak’ın anlattıkları yüreğimi burktu. Kendisi kalp hastası eşinin şeker hastası olduğu, iki çocuğuyla kokusundan durulamayan, yıkılmak üzere olan evde yaşama mücadelesini veriyorlar. Ben bir vatandaş olarak, bu dramatik olayı önce kendi komşularının daha sonra il valisi, belediye başkanı, bütün siyasi partilerin il başkanları, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü’nün halkından habersiz olduğuna bağlıyorum. Böyle aileler olduğu sürece idareciler olarak sizlerin rahat uyumaması lazım.

 Peygamberimiz(s.a.v) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Yanı başındaki komşusu açken tok geceleyen kişi olgun mümin değildir…”

İdareci ve amirler halkın efendisi değil halkın hizmetkârı olmalıdırlar. Hz. Ömer (r.a) şu sözüne kulak verelim: “Dicle kenarında bir kurt bir koyunu kapsa Hz. Ömer (r.a) sorumludur...” Bir de Hz. Ömer ülke yönetiyordu bunu demekle hassasiyeti ortaya koymaktadır. Siz sadece bir ilden sorumlusunuz. Bu aile birisinin aracılığı le bize ulaşma imkânına sahip oldu, ya sesini duyuramayan mağdur aileler ne olacak. Kendi hallerine terk edilip ölümün kucağına atılacaklar. Amirlik, yâda müdürlük koltuğa yapışarak oturmakla değil, mahalle, mahalle, Sokak, sokak, ev, ev, dolaşarak mağdur aileleri tespit edip onların dertleriyle dertlenmekle olur. Böyle yaparsanız gerçek sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz. Bu koltuklar geçicidir. Bu güne kadar kimseye kalmadı size de kalmayacak. Size ne kalacak biliyor musunuz? Böyle perişan olan ailelerin arkanızdan size yapacağı dualar kalır, işte o dualar; kaza belalara karşı size kalkan olur. Onun dışında yedikleriniz, içtikleriniz, biriktirdikleriniz, giydikleriniz, sahip olduklarınız ne varsa hepsini arkanızda bırakacaksınız. Belki de böyle ailelerin bir duasına muhtaç kalacaksınız.

Peygamberimiz(s.a.v) başka bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Müslümanların işlerini üstlenip de onlar için çalışıp çabalamayan hiçbir yönetici onlarla birlikte cennete giremez…” Müslim iman 229,imare 22

Buradan Batman’ı idare eden yöneticilere sesleniyorum: Teknolojinin en üst seviyeye ulaştığı, gün içerisinde tonlarca yiyecek ve giyeceğin israf edildiği, bir dönemde böyle eski taş devri dönemindeki yaşantıyı anımsatan ailelerin oluşu hepimizin bir ayıbı olarak tarih sayfalarında yerini bulacaktır. Allah’a emanet olun.

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI