SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ON BİR AYIN SULTANI

Son Güncelleme :

2018-05-10 14:56:46

On bir ayım sultanı ramazanı şerif’in batman halkına ve tüm Müslüman kardeşlerimize bereket getirmesini cenabı Allahtan diliyorum. Bilindiği gibi ramazan ayı birbirimize sevgiyle, şefkatle bağlanacağımız hayırla anılacağımız bir aydır. Ramazan ayı boyunca olabildiğince geniş ve sabırlı olmamız lazım. Zira yapılacak en ufak bir tartışma kötü sonuçlar doğurabilir. Bu durumları yaşamamak için günümüzün her anını kontrol altında tutmalıyız ki Allah katında orucumuzun kıymeti artsın. Kuranı kerim ramazan ayının kadir gecesinde indirilmiştir. Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır:’’kim ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun. Bakara süresi 185.ayet

Ramazan ayı bizim aç ve susuz kalmamızdan ibaret değildir. Aç ve susuz kalmamızdaki ana sebep Allah’ı çokça anıp bolca dua etmek ve önümüze konulan nimetlerin değerinin farkına varmaktır. Haset, gıybet ve dedikodudan kesinlikle kaçınmalıyız. Çünkü eğer bu vasıflar bizde mevut ise sabahtan akşama kadar bizim aç ve susuz kalmamızın bir önemi yok Allah’ın da buna bir ihtiyacı yok.

Bir gün resullullah (s.a.v) e bir adam geldi ya resullullah oruçlu iki genç kız size gelmeye utanıyorlar, iftarlarını açmak için izin istiyorlar’’.izin verir misiniz? resullulah cevap vermedi. Tekrar izin istedi ve yine cevap vermedi. Ve ardından adama dönerek ‘’onlara söyle onlar oruç tutmadılar. Eğer oruçlu iseler kussunlar, bütün gün insanları çekiştiren nasıl oruçlu kalabilir. Adam kızlara dönerek kusmalarını söyledi. Onlarda kustular. Ve her birinin ağzından bir parça kan pıhtısı çıktı. resullullah’’Allah’a yemin ederim ki eğer o kan pıhtısı, karınlarında kalsaydı ateş mutlaka onları yiyecekti.

Ramazan ayı şefkat merhamet sevgi, saygı, dayanışma, kaynaşma ayı olmakla beraber yüce Allah’ı çokça zikretmek ve peygamberimiz(s.a.v) e bolca salâvat getirmeyi unutmayalım. allaha emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI