SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İSLAMA, USÜLE VE GÖRGÜ KURALLARINA GÖRE GİYİNMEK

Son Güncelleme :

2023-03-03 08:08:24

İSLAMA, USÜLE VE GÖRGÜ KURALLARINA GÖRE GİYİNMEK

Giyim ve kuşam bir kültürdür, kimliktir.

Lakin son zamanlarda esefle belirtelim ki bu önemli hususu görmezlikten gelmekteyiz.

Çok üzülerek belirtelim ki, günümüzün giyim adetleri ne İslami, ne Kürtlük ve hiçbir usüle göre değildir, en önemlisi “haram” ve büyük günah olarak bilinmektedir.

Bir de bu işin farklı bir boyutu vardır.

Şöyle ki; her hangi bir cinsin kendi giyim ve kuşamından dolayı karşı cinsin şehvet duygularını uyandırıp tahrik etmesidir. Hiç kimse kendi zevklerini tatmin etmek için karşı tarafın kendisi için beslediği duyguları hiçe sayma hakkı yoktur. Herkes giyim ve kuşamında haddini bilmeli karşı cinsi tahrik etmenin ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını unutmamalı. O yüzden Hıristiyan bir ülke olan Amerika’da bile karşı cinsi tahrik ettiği için tayt giyimine bazı yasaklar getiriliyorsa Müslüman olan ülkemizde bu yasağın daha ciddisini görmemiz GEREKMİYOR MU?

Yüce Allah Kuran’ı kerimde şöyle buyurmaktadır: “Ey peygamberin kadınları! Sizden her kim açık bir terbiyesizlik ederse ona azap iki kat katlanır. Bu Allah’a göre kolay bulunuyor” Ahzab Süresi 30.Ayet

Şimdi toplum arasında yaygın olmuş koyun kendi bacağıyla, keçi kendi bacağıyla hayır ben o söze katılmıyorum. Eğer öyle ise o zaman o karşı cinsini tahrik eden kişinin bulunduğu sokağa kokmuş bir koyun leşi konulsa ve o leş saatlerce orda dursa olur mu? Hayır, çünkü kokusu onu da rahatsız eder. O yüzden kimse kimsenin şehvet duygularını uyandırma hakkına sahip değildir. Lütfen birbirimizin insani değerlerine saygı duyalım. Sırf tüm dikkatleri üzerimize çekmek için hayâ dışı elbiseler giyinmeyelim. Tayt; Müslüman bir bayanın giyeceği bir elbise türü değildir. Bu oyunlar; bizi İslam’dan uzaklaştırmak isteyenlerin oyunlarıdır. Aklımızı başımıza alalım İslam dini ne diyorsa ona göre giyinelim. Yoksa başkalarının günahına girmek kaçınılmaz olacaktır.

Peygamberimiz(s.a.v) kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lanet etti. (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, 2/325)

Buradan zevkini tatmin etmek için karşı cinsini tahrik eden, şehvet duygularının uyanmasına sebep olan tüm Müslüman bay ve bayanlara sesleniyorum: ’lütfen! İslam dininin dediği gibi hayâ ve edep kuralları çerçevesinde giyinmeye dikkat edin, Allah rızası için”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI