SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DEPREM SONRASI İBRETLİK OLAYLAR

Son Güncelleme :

2023-02-17 10:49:27

DEPREM SONRASI İBRETLİK OLAYLAR

Öncelikle depremde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin olduğu günden hiç durmadan çalışan affet çalışanlarına, sağlık ekiplerine, depremzedelerin ihtiyaç malzemelerine canla başla koşan gönüllü yardımseverlerden hepsinden Allah yüz bin defa razı olsun, bir buçuk dakika gibi kısa bir sürede ki sallanmada onbinlerce ölü ve yaralılara şahit olduk, bizi yoktan var eden rabbimize şükürler olsun.

Yüce Allah kuranı kerimde şöyle buyurmaktadır. “O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler o’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.” Haşr süresi 24.ayet

Deprem bölgesinde yaşanan ibretlik olaylar: enkazdan çıkarılan kız çocuğuna aç ve susuz olup olmadığını soruyorlar, “hayır canım bir şey istemiyor, güzel bir abla geldi bana yemek yedirdi, su içirdi benimle hep oynadı merak etme kurtulacaksın dedi siz gelince gitti” demiş. Bir başka ibretlik hadise;  “bir anne enkaz çalışanlarına durun o kazdığınız yerde çocuklarım var onları kurtarın diyor, çalışanların kadının söylediğine uyup enkazdan iki çocuğunu çıkarıyorlar, sonra annelerine haber vermek için sağa sola bakıyorlar anne yok, çocuklara soruyorlar annemiz birkaç yıl önce vefat etmiş diyorlar…”

Ve bir başka hepimizin ders alabileceği bir olay, fahiş zam yaptığı için evden çıkan kiracı ile ev sahibinin aynı ateşin üzerinde ısınması hadisesi hafızalardan silinmeyecek bir hadisedir.

Bu depremden anladık ki sahip olduğumuz, bizim olduğunu zannettiğimiz hiçbir şey meğerse bizim değilmiş, bizim olan tek şey dünyada yaptığımız iyilikler, hayırlar ve Salih amellerimizdir. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmaktadır’’...Ebû Hüreyre’den (radıyallahu anh) nakledildiğine göre, Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:“Allah sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz, ancak kalplerinize ve amellerinize bakar.” (Müslim, Birr, 34. Allah’a emanet olun

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI