SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HALKIN EFENDİSİ, ONA HİZMET EDENDİR…

Son Güncelleme :

2018-12-19 12:26:36

Yerel yönetimlerde birinci etken, hizmet anlayışıyla ön plana çıkma duygusuna sahip olmaktır. Bu durumda ‘’halkın efendisi’’değil halkın hizmetkârı ‘’sloganıyla yola çıkan, hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, yalnız elini değil bütün bedenini taşın altına koymaya hazır olan bir aday’a ihtiyaç duyulmaktadır. Batman ili modern şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bununla beraber bu şehrin daha çok modernleşmesine katkı sunacak adaylar ortaya çıkmalıdır. Şehrin modernleşmesi sadece gül tepe, ve çamlı tepe, mahallelerinden ibaret olmamalıdır. karşıyaka, ipragaz, petrol kent ve çamlıca mahalleleri de bu modern şehrin içinde almalıdır. Batman sınırları içinde yaşayan herkesin, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapılmaksızın eşit bir şekilde yaşamalarına zemin hazırlanmalıdır. Halkın huzuru, refahı ve kentin gelişimi konusunda büyük rol oynamalıdır.

Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır:’’bir halkın efendisi ona hizmet edendir”

Batman halkı boy gösteren vitrin aday istememektedir. Tepeden tırnağa kendini hizmete adamış, hizmeti kendisi için bir borç ve borcu ödemeye hazır bir aday istemektedir. bilgi birikimiyle donanımlı, ileriye güvenle bakabilen, proje üretebilen, ve bu projeleri uygulamaya koyabilen vizyon sahibi aday herkesin ve her kesimin arzu ettiği adaydır. Belediye başkan adayı olan kişi sadece adaylık dönemi ile yetinmemeli, seçilip başkanlık koltuğunda oturmaya başladığı andan itibaren girmedik mahalle, geçmedik cadde, çalmadık kapı ve sıkmadık el bırakmayacak halkın vicdanında yer edinmek için bütün şatları zorlamalıdır. Ve halkın gönlünde taht kurmalıdır. Oturduğu koltuğun gerçek sahibinin halk olduğunu unutmamalıdır. Batman halkının ortak isteği: gösterişten uzak tamamıyla kendini hizmete adamış. Batman’ı karış-karış bilen, hal hatır soran, sıkıntıları gideren hizmete anında koşan, ertelemeyen, sıradan vatandaş ile mevki sahibi vatandaşa aynı mesafede olan bir başkan adayıdır.

Hz. Ömer (r.a)nezdinde, bir vali toplumun herhangi bir ferdi gibiydi bu nedenle adaleti uygularken bir kişi ile bir vali’yi ayırt etmezdi.

Önümüzdeki mart ayında belediye başkanlığı koltuğuna oturacak adaya sesleniyorum: gözünüzü sadece elit kesim ve elit semtlere dikmeyin, kenar semtlerde çamurun içinde tandır ekmeği yapan kadınların olduğu, evinde yiyecek ekmeği olmayan, işsizlikten dolayı sarhoş gibi dolaşan kişilerin olduğu semtlere gidin lütfen. Allah’a emanet olun.

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI