SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KİN VE NEFRETTİN SONUCU ŞİDDETTİR

Son Güncelleme :

2022-10-13 14:52:11

KİN VE NEFRETTİN SONUCU ŞİDDETTİR

Hemen hemen kaç günde bir cinayet olaylarına şahit oluyoruz Sebep ne olursa olsun Allah katında değerli olan bir insanın vahşice öldürülmesinin ne dinde ne de insanlıkta yeri vardır. Şimdi bir göz atalım: insanları bu kadar kin, nefret kokan ve canavarlaştıran sebepler nelerdir?

1-ilk birincisi RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) televizyonlardaki, hangi kanalı açsan şiddet, nefret, korku, kavga, aşk, karşısında sürekli bu manzaraları gören nesil ne yapar? Tabii ki nefreti kini ve şiddeti öğrenir. Başka bir şey beklemeniz mümkün mü?

2-Türkiye’deki ekonomik gelir eşitsizliği, birisi trilyoner, diğeri evinde ekmek yok.

3-Özenti kendinden mal yâda mevki olarak üstün gördüklerine hazmedememe

4-Çok yol kat etmeden en kısasından zengin olma hayalleri

5-Uyuşturucu madde kullananların çoğunlukta olması

6-Her tarafta bıçak ve satırların satılması, işte en büyük davetiye

7-İnsanlar silah almak için adeta yarışıyor. Bu da ne demek oluyor? İnsanların şiddet ve kavgaya meyilli olduğu ortaya çıkıyor.

Peygamberimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: ’öfke şeytanın vesvesesinden hasıl olur. Şeytan ateşten yaratılmıştır. Ateş su ile söndürülür. Sinirlenince, abdest alın” Ebu davut.

Allah’ın verdiği bir cana kıyamazsınız, siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır bitti.

Buradan meselelerini kin nefret ve şiddete başvurarak halletmeye çalışanlara sesleniyorum: Siz bunun sonucu ne oluyor hiç düşündünüz mü?

Ya ölür yâda öldürülürsünüz, peki karlı çıkan kimse var mı?

Elbette yok biri mezara diğeri hapse, geride kalan acılı bir aile ve varsa masum çocuklar, değer mi? Açın kuranı kerimi rabbiniz size ne diyor, okuyun kâinatın efendisi Hz. Muhammed (s.a.v) in hayatını öğrenin şefkati, merhameti, sevgiyi, kucaklaşmayı, anlarsınız o zaman sevmeyi Allah’a emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI