SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

CORONA PANİĞİ

Son Güncelleme :

2020-03-12 10:05:44

Sevgili dostlar

Corona bizi panikletti !!

Batman da sosyal medyadan yayılan yalan haber Batmanlıları tedirgin etti.

Bir sosyal medya haberi işte, “Batman da corona virüslü hasta geledi”i paylaşımı Batman da kısa sürede yayıldı, halkın marketlere saldırıp temizlik ve gıda stoğu yapmasına neden oldu.

Bir çok veli okullara gidip çocuklarını okuldan aldı.

Corona’nın ülkemizde bir hastada gözükmesi ile bütün herkes “acaba başka kişilere de bulaşmış mı?” endişesi yarattı, bu hastanın hangi şehirde tutulduğu da açıklanmayınca bütün memleket her il kendinde ilin de olmasından şüphelendi, böylelikle sosyal medya da yapılan her paylaşım panik havası yarattı, Batman da bundan nasibini aldı…

Ölüm korkusu başka korkulara benzemez!

Ama halkımız  corona virüs salgını ile adeta dalga geçti.

Önce roman  havası müziği sonra Kürtçe müzik sonra Kürtçe halay müziği yapıldı virüs "Tİ" ye alındı. Oysa ülkemiz de diğer ülkeler gibi diken üstündeydi, bütün virüslü ülkelerle sınır kapıları kapatıldı, uçak seferleri karşılıklı durduruldu güvenlik düzeyi kırmızı oldu ve tetikte beklendi.

Çünkü tehlike çok büyüktü, ülkemizin örf ve adetleri virüsün yayılmasını kolaylaştırmasından korkuluyordu, işte biz tokalaşıyoruz sarılıyoruz kahve ortamı cenaze ortamı cami ortamı maç ortamı gibi bir çok toplu yaptığımız aktiviteler var.

Yani virüs kapıdan bir girerse yayılması kaçınılmaz olurdu, İtalya'yı görüyorsunuz biz Türklere benzer örf ve adetleri var büyük aile ortamları maç ortamları bize benzer özelikler taşıyorlar, İtalya'da bu virüs bu  yüzden hızla can aldı ve almaya da devam ediyor…

"NERDE ÇOKLUK ORDA VİRÜS "

İran’da bu yüzden sıkıntı yaşıyor zira insanlar hazırlıksız yakalandı ve orda da bir sürü insan ne yazık ki can verdi, oysa devlet büyükleri insanları uyardı “maske takın” diye ama kimse dinlemedi ve sonuç ortada İran da yüzlerce ölü…

Bunedenle vurgulamak isterim ki; “bana bir şey olmaz” mantığı en aptalca mantıktır…

Rahmetli Savaş Ay’ı tanırsınız, “A takımı” diye bir haber programı yapıyordu, Allah af etsin bir programda bir sosyal deney yapmıştı

Deneyde kendine hayat kadını bir bayan haberciyi yolun kenarına bıraktı, o aralar tıpkı corona virüs gibi salgın olan AİDS yayılıyord, genelde cinsel yolla bulaşan ölümcül bir hastalık…

Hayat kadını rolündeki muhabir kadın beklemeye başladı, gizli kameralar kayıtta idi derken bir araba yaklaştı kadın haberci ile pazarlığa oturdular kadın haberci “ama ben hastalıklıyım bende AİDS var, bulaşır size dizde hastalanırsınız” araçtakiler “biz Türk’üz Türk'e bir şey olmaz hadi gel atla arabaya” diye laflar ediyordu…

haberci kadın her seferinde “ben hastalıklıyım” dese de araçtakiler bize bir şey olmaz deyip ısrar ediyordu sonra Savaş Ay çıkıp gelince araç orAdan hızla uzaklaşıyorDU.

bu test şunu gösterdi biz duyarsız cahil bir halkız, hastalıktan korkmuyoruz umursamıyoruz bu da bizi bir gün al aşağı eder ama iş işten geçer.

Bakın corona bir çok ülkede bir sürü can aldı almaya da devam ediyor binlerce insan öldü ve  binlercesi hala tedavi altında.

Bu işin şakasının olmadığı belli, sonun da ölüm var yani yok oluş var

Ama gelin götün ki bizde korku yok hala maske takmıyoruz hala kucaklaşıp tokalaşıyoruz hala kahvehaneler dolu hala elimizi yüzümüzü yıkamıyoruz hala yerlere tükürüyoruz burnumuzu elimizle silip her yere mikrop yayıyoruz kirli pis bir durum gerçekten mendil adabımız bile kalmamış.

Ne tür bir millet olduk böyle anlamış değilim ilerici duyarlı modern bir millet olmak varken cahil umursamaz bir millet olduk hiç bir şey umurunuzda değil!

"Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” havasındayız.

Allah korusun bir virüs salgını olursa bir çok kişi rahmetlik olur

Dedim ya ölümcül bir virüs tedavisi yok.

"Tek yol kara toprak "

Dün Batman’da virüs var dendi insanlar marketleri boşaltı adeta kendini şimdiden eve kitleyecek gibi.

Bu da aklıma 90’lı yıllardaki Irak-ABD savaşını hatırlattı, hani evlerin sağını solunu camını naylonla kapatıp “Saddam bize kimyasal atar” diye tedbir aldığımız yıllar…

Herkes evini adata sığınağa çevirmişti ve paniklemişti ve kazanan naylon ve Saddam bandı satanlar olmuştu.

Şimdi ise marketler ve eczaneler paraya para demiyor…

Aynı nakarat yani!

İçimizi rahatlatan haberler de yok değil yani, Sağlık Bakanı “şeffafım” diyor ve ekliyor “ülkemiz temiz ama dikkatli olun” diye inşallah temiz de kalır virüs bize uğramaz tek bir hastayla  yetinir.

Tedbiri elden bırakmayalım, tokalaşmayalım, yanımızda kolonya benzeri dezenfekte kremler bulunduralım hastalık riskine karşı gerekirse maske kullanmaktan utanmayalım ve hastalık belirtisi varsa hastaneye mutlak gidip testimizi tedavimizi yapalım bu çok önemli.

Benim fikrim bu hastalıktan korkun ve tedbiri elden bırakmayın, temizlenin temiz kalın zorunlu olmadıkça toplu yerlerde bulunmayın zaman öldürmeyin elinizi yüzünüzü bol sabunla yıkayın.

Allah yar ve yardımcımız olsun Allah'ın izni ile bu hastalıktan bir gün kurtulacağız.

Hoşça kalın,sağlıklı kalın…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI