SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ZAHMET ETMEYİN

Son Güncelleme :

2019-10-23 12:52:21

Değerli Batmanlılar 

Biz hepimiz aynı çatı altında yaşıyoruz, aynı dili konuşuyoruz aynı dine inanıyoruz, aynı secdeye başımızı koyuyoruz, kıblemizde aynı ve aynı havayı teneffüs ediyoruz.

Sonuçta hepimiz Batmanlıyız…

Çoğumuz bir birine yakın ve uzak akraba dost ve arkadaş.

Biz büyük bir aileyiz aslında.

Vanlısı, Mardinlisi, Diyarbakırlısı, Bitlislisi, Ankaralı, İzmirli, hangi ırk ve soydan olursa olsun beraberce kardeşçe yaşamayı ve yaşatmayı çok iyi beceriyoruz.

Kültürler diller farklı olsa da bir noktada saygı ve sevgi çerçevesinde bütün bunları aştık ve beraber kardeşçe yaşıyoruz, birbirimize kız verdik kız aldık akrabalık bağımızı güçlendirdik bütün bunlar çok güzel şeyler.

Ama!

Bazı kural ve kaideleri atlıyoruz bazen.

Bunların başında görgü kuraları geliyor. 

Yani yere tükürmeler, yere izmarit atmalar, kağıt ve çöp atmalar burnumuzu sildiğimiz peçeteye kadar elimize geçen her hurdayı cadde ve sokağa atıyoruz. Peki bu doğru bir davranış mı, bunu kim temizleyecek insan temizlik elemanı yani ya komşumuz ya kardeşimiz ya amcamız yani bir Batmanlı 

Sonra çıkıp “emekçi kardeşim” diyeceksin.

Zahmet etme!  

Bunu diyebilmen için önce çöpünü çöpe atacaksın ki o emekçi kardeşin her gün bir baştan bir başa  süpürmesin, yorulmasın senin emekçiye yapacağın en güzel destek bu; 

Çöpü çöp kutusuna atman.

Bir diğer konumuz trafik

Şehir merkezinden tutun en son sokağa kadar araç parkı kişi başına iki arabanın düştüğü Batman'da trafik allak-bulak, gece yarısına kadar korna sesleri ambulans sirenleri gelin konvoyu havai fişek sesleri, araba egsozu yani sanki arabasız adam gereksiz adam korna çalmadan duramıyoruz hata uzun uzun çalıp zevk alıyoruz. 

Yahu yaşlı var, hasta var, çocuk var trafikte biraz anlayış ve dikkat hepsi bu, gece düğün konvoyu kornalarla ilerliyor gündüz olsa hadi el alem duysun diyeceğim ama gece çalınmasına anlam veremiyorum.

Havai fişek, silahlı sevinç!

bunlar neden yapılıyor bilmiyorum ama insanları rahatsız ettiğini çok iyi biliyorum.

Peki böyle saçma sapan gürültü çıkarmak neyin nesi?

Erkeklik gösterisi mi?

gelini korkutmak mı?

Mahalleye korku salmak mı?

Kutlama düğün salonunda başlar orda eğlenince biter dost ve akrabalar eğlenir yeni akrabalıklar kutlanır ve orda bitmesi gereken eğlence ta mahalleye gece yarısı taşınıp milleti rahatsız ve tedirgin etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Zahmet edip gelin evinin önünde havai fişek atmayın lütfen!

Araçlarımızla verdiğimiz rahatsızlık cabası

Maşallah her işe araba ile koşuyoruz, bankaya, kahveye, kafeye çay içmeye özel aracımızla gidiyoruz, oysa beş kişilik araca beş arkadaş binip hem tasarruf sağlarız hem trafiği rahatlatırız, hem park yeri aramayız yer yakınsa arabaya da gerek yok, yürüyüp yolda hasbihal ederiz açık havada oh mis gibi.

Ama öyle olmuyor, bir çay içilecek beş arkadaş beş araçla geliyor yer yok çift sıra park.

Gelmeyin zahmet etmeyin trafiği tıkamayın arkadaşlar, .evinize yakın bir çayhane mutlaka vardır orda için veya yürüyün ve ya toplu taşıma aracı kulanın 

ama özel araçla kahveye gelmeyin 

Sonra “ya bu Batman trafiği ne olacak, trafik park cezası kesti, aracımız çizildi, çarpıld…v.s.” 

Zahmet edip yorup yapıp boşuna nefes tüketmeyin, suç sizde!

Bizim semtte hastane yok. 

Evet yok, zira hastaneyi gerçek anlamda hastanesine sahip çıkan, kurallara uyan yok.

Olan hastaneye bir bakın, yatan hasta bölümüne her şey nerdeyse kırık masa sandalye koltuk pencereler petekler hasta yatağı ve hatta tekerlekli sandalyeler…

Hastane üstüne düşeni yapmış kardeşim temizlikse temizlik ama gel gör ki kirleten bizleriz, umursamayan bizleriz, sahip çıkmayan bizleriz.

Bir dolap nasıl kırılır, bir perde nasıl yırtılır, bir petek nasıl kırılır bir hasta yatağı nasıl kırılır bir buzdolabı televizyon nasıl kırılır? 

Demek ki kıymeti bilinmiyor işimiz bitti mi vur tekmeyi odaya arkadan gelen düşünsün!!!

Doğruya doğru ..

Şimdi gazeteyi arayıp “hastane kirli” demesi kolay uzaylılar mı kirletiyor?

Kırıyoruz, döküyoruz, hasta ziyaret saatinde aşiretimizle gelip her tarafa mikrop saçıyoruz, sonra “hastane kirli” diyoruz…

Doğruya doğru.,

Birde hastane isteyenler var, cami için yer veriyorsunuz mezarlık için yer veriyorsunuz iş hastaneye gelince dünyanın parasını araziniz için istiyorsunuz. Hastane sizi cennete götürmez sanıyorsunuz oysa sizi dualar cennete götürür şifa bulan her hasta size dua edecektir ve bu dualar direk Allah’a ulaşır bundan daha hayırlı ne olabilir? 

Ne ekerseniz onu biçersiniz.

Zahmet edip  sağda solda konuşmayın milleti rahatsız ve çaresizliğe itmeyin gerçekten isteniliyorsa bir çaresine bakılır.

Yani sevgili Batmanlılar değerli hemşerilerim, biz gazeteci olarak yanınızdayız, emrinizdeyiz, her gün Batman'da olan biteni olması gerekeni yazıp çiziyoruz elbette yüzde yüz derdinize sorunlarınıza çare olamıyoruz ama gündeme getiriyoruz getirmeyende devam edeceğiz. 

Hani zahmet etmeyin diyorum ya bu lafım boş konuşanlara kimse üstüne alınmasın sakın, komşusunu bile arayıp sormayan insanlar var bırakın Batman'ın sorunlarını çözecek gibi görünenleri.

Biz Batmanlı olarak nasıl gördüysek öyle bırakmalıyız, temiz bir Batman istiyorsak kendimiz temiz bırakmalıyız, hizmet istiyorsak doğru yerden istemeliyiz, bakkal- manav çaycıdan değil ilgili müdürlüklerden belediyeden ve valilikten istenmeli biz bunun için vergi ödüyoruz devlet memurları bunun için var. 

Hizmet için bağışlarımız artmalı Batman'da… 

Düşünün bir köy arsasını hibe ettiniz hastane için orda bütün köylüler iş imkanı bulacak, temizlik hizmetli doktor hemşire esnaf yani orası bir anda tavan yapar etraftaki arsalar prim yapar yani o bölgenin hepsi kalkınır, ama işimiz gücümüz eleştiri  siyaset entrika maalesef…

Batman’ı kalkındırmak sanayi ve hizmet ticaret anlamında hamle yapsak geleceğimiz çok ama çok parlak olur. 

Son sözüm buydu buraya kadar okuma isteği gösterdiğiniz için teşekkürler 

Hoşçakalın 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI