SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN’I RAHATLATACAK PROJELER

Son Güncelleme :

2019-12-15 12:20:44

Sevgili dostlar

Ilısu Barajının yapımı ve akabinde Yeni Hasankeyf modeli ile ilgili son gelişmeleri değerlendirmek istiyorum.

Bir dönemler “Hasankeyf su altında kalmasın” denildi ama bu süreç artık kapandı.

İstemedik ama oldu, madem oldu bundan sonrasına bakalım.

Bundan sonra Yeni Hasankeyf var ve bu yeni şehrin iyi tanıtılması taraftarıyız.

Özelikle Ilısu barkından sonra Hasankeyf baraj suyu etrafında yeni otel ve motellerin izin aşamasında olduğu be bir tanesinin de inşa aşamasında olduğu belirtiliyor, mağaralardan oluşacak odalar son derece otantik ve doğal görünümlü olacakmış, bu turizm getirisi açısından önemli bir hamle olacaktır.

Bir de Batman da beş yıldızlı bir otelin izin aşamasında olduğu belirtiliyor.

Son duyumlara göre Esentepe Külliyesinden  söz ediliyor, yaklaşık 150 Milyon mal olacak…

külliyenin inşaatını Nasıroğlu ailesi üstlenmek istiyor, Esentepe’ye yapılacak bu Külliyede otelden camiye, müftülükten kütüphaneye, hatta alışveriş yerlerinin bile projede yer alacağı belirtiliyor.

Bir diğer sevindirici haber ise Organize Sanayi Bölgesinden geldi.

Ek parsellerle 30 civarı yeni fabrika kurulacak.

OSB’yi büyütme projesi demek, Batman'a yeni fabrika ve istihdam alanı demek,  bu sevindirici haber ile yer sıkıntısı yüzünden yatırım yapamayan işadamlarının bölgeye gelmesini kolaylaştıracaktır.

Umarım en kısa sürede yer temini yapılır ve yeni fabrikalarla tanışırız…

Bir diğer gelişme ise Batmana yeni hastane mevzusunun bakanlıkta konuşuluyor olmasıdır.

Bilindiği üzere Batmana 200 yataklı hastane yapılacaktı ama sayı 500 olunca gecikmeler oldu ve bu sene yapılıp yapılmayacağı kesinlik kazanmadı ama Batmana yeni bir hastane artık kaçınılmaz oldu.

Batmana hastane şart ve elzem oldu zira 600 bin nüfuslu Batmanın yanı sıra çevre ilçelerden ve hatta illerden gelenler ile Batman Bölge Hastanesi yılda 2 milyon civarında hastaya hizmet veriyor.

Buna Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de eklenince sayı oldukça fazla.

Bunun yanı sıra spor camiasında yeni gelişmeler var.

Batman Petrolspor’a Valilik ve iş adamları tarafından omuz verildi ve yeni bir yapılandırmaya gidildi. Yeni yönetim hemen dışarıdan yeni bir teknik adamla anlaştı ve kolları sıvadı hem de 60 yılık geçmişi olan güzide takımın yaraları sarılmaya başlandı ve Petrolspor yavaş yavaş çıkışa geçecektir inşallah Allah'ın izni ile ..

Bu konu da Vali Hulusi Şahin’in çabasını da alkışlamadan geçemeyeceğim, gerçekten Batmanlılardan daha çok bu takımın var olmasına katkı sundu.

Batman Belediyesi kayyumdan sonra bize şok yaratmadı, çok şükür çok iyi çalışıyor

Belediyemiz yeni imar yerleri açıp yol su çevre düzenlemesini yapıyor, insanların talep ve dileklerini gündeme alıyor ve kayyum zamanındaki projeleri tamamlayıp yeni projelerle Batmana bir hizmet atağı geliştirmekteler.

Ayrıca eski yani kayyum zamanındaki hiç bir projeyi rafa kaldırmadı devam ettirdi özelikle Alo Tevşo ve çevresini Elma Sokağı ve çevresini ulu cami çevresin ışıklandırdı asfaltlandı ve kaldırımları yeniledi

Ulaşım içinde atağa geçen belediyemiz özelikle Üniversite öğrencilerini düşünerek getirdiği körüklü otobüs deneme sürüşünü başarı ile gerçekleştirdi sanırım sayıyı arttıracaklar, bu da öğrenci kardeşlerimizi ve bizi rahatlatacak.

Bir de belediyenin geri dönüşüm projesi var özelikle eski araçları revize edip tekrar kullanıma sokma konusun da o da alkışı hak ediyor, zira milli servete sahip çıkılıyor.

Bir de İluh deremiz var kanayan yaramız, inşallah o sorunu da çözer büyüklerimiz ve o sorunda ortadan kalkar ve oradakiler de rahat eder.

Temizlik ve park bahçe işlerini de kesintisiz devam ettiren belediyemiz de bir alkışı hak ediyor

Çoğu kimsenin belki de dikkatini çekmedi ama Batman Çayı etrafında İl Özel İdarenin hummalı bir çalışması var.

Batman köprüsünün her iki yakası kordon boyu yapılıyor, bu proje de Batman için çok önemli özellikle yaz aylarında su kenarında bir yürüyüş yolu olması bizi serinletecek ve görüntü kirliliğine son verecek bu da önemli bir proje Batman için.

Sevgili dostlar

Batman kendi kabuğunu kırıyor yavaş yavaş, artık hiç bir yer uzak değil her yere ulaşım artık nerdeyse saatler içinde mümkün.

Batmanın diğer şehirlere ulaşımı çok iyi. Örneğin yakın ülkelere dahi ihracat-ithalat yapabilecek bir ulaşım ağına sahip.

Batmandan İran’a, Irak’a ve Suriye’ye gitmek zor değil, diğer illerde deniz, kara ve hava ulaşımı imkanına rağmen Batman bu konuda oldukça şanslı.

Evet, Batmanda işsizlik var, Batmanda hastane sorunu var ama bunların zamanla çözüleceğine inanıyoruz, yeter ki birliğimiz daim olsun…

Her şey Batman için, Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah, bu projeler bir an önce onaylansın ve biz de rahat bir nefes alalım…

Sevgi ile kalın!

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI