SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

GENÇLERİMİZİ KURTARALIM!

Son Güncelleme :

2020-02-09 12:21:03

Sevgili Batmanlılar! 

Şimdi bu yazdıklarımı dikkat ile okuyun lütfen…

Batman'daki çocukların kötü alışkanları beni derinden üzmektedir, peki bu çocuklar  kimin, benim, senin olan çocuklarımızı acaba ne kadar görmekten geliyoruz?

Ya görmezden geliyoruz ya da  gizliyoruz bazen bilmeden teşvik ediyoruz.

Sigara ve madde bağımlılık yaşı kaça düştü biliyor musunuz ? 

Bilmiyorsanız söyleyeyim; 11 yaşındaki çocuklar bile artık yetişkinler gibi bağımlı.

Çok çok üzücü ve endişe verici bir durum buna nereden bakarsanız bakın, “benim çocuğum içmez alışmaz” demeyin sıkıntı büyük ve git gide daha da büyüyor… 

Peki neden önüne geçilemiyor? 

Çünkü göz yumuyoruz,  evet gerçekçi olmak gerekirse görmezden geliyoruz.

Hatta teşvik bile ediyoruz

Ey yetişkin sigara içeceksen kendini  zehirleyeceksen iç, içme desem de belki benim inadıma içeceksin, ama ufak çocuklara sigaranı aldırma, onlarında yanında içme, çocuğu tütünle buluşturma tanıştırma git kendin al sigaranı tütününü çakmağını al onların görmediği yerde iç! 

Ey bakkal market veya tekel bayii, satıcı on sekiz yaş altına sigara satman yasak kanun var nizam var bir yana bunları sigarayla tanıştırma, satma üç kuruş para kazanayım diye bebeleri çocukları bu illetle tanıştırma, yazık ediyorsunuz bu çocuklara bu çocuklar sigaraya özendi mi sigarayı mutlaka dener ve içer… 

Bakın bütün okul yan yollarında özellikle lise civarında sigara içen çocuklarla karşılaşıyorum kız çocuklar da dahil avuçlarında sigara  bir köşede ayakta servis beklerken bir yudum bir yudum içiliyor bu ilet oradan geçen bunca yetişkin görmüyor mu öğretmenler görmüyor mu mutlak süreyle görüyordur birileri ama nedense görmezden geliniyor! 

Milli Eğitim Bakanı ve diğer yetkililer “okul önüne polis ekipleri konacak etraftaki kötü niyetli kişiler tespit edilecek gençler korunacak öğretmenler korunacak” gibi bir sürü şey söyledi durdu.

Ama maalesef bu tedbirler çocukların sigara alışmasını engelleyemiyor.

Bu çocuklar mutlaka bu sigarayı bir bakkaldan ya da tekel bayisinden alıyor, okula sokamaz , okul çevresinde nasıl olurda tekel bayii olur ve tütün satar?

Biri bana anlatsın okul bölgesin de tekel bayii yasak bildiğim kadarı ile gayri resmi bir satış varsa o market peki ala küçük bir takiple emniyet güçleri tespit eder daha doğrusu etmesi gerekir ama hiç bir çalışma yok.

Batman da maşallah araç içini görüp araç içinde sigara içenleri tespit eden ceza kesen emniyet acaba okul dışında sigara içen öğrencileri nasıl tespit  edip okul idaresini uyarmıyor? 

Enteresan hakikaten…

Bakın gençlerimiz çok erken yaşta sigara alışkanlığına başlıyor. 

Görüp bire bir uyarlamıyorsak ta kolluk kuvvetlerine mutlak suretle haber vermeliyiz ki sigaraya ulaşma yolunu keselim ve caydıralım ne kadar geç başlarlarsa tütüne o kadar iyi olur… 

Ebeveynler,  anne ve babalar çocuklarının önün de sigara içmemeli teşvik etmemeli sigara ile tanıştırmamalı  bu konuda bilinçli olmalıyız.

Bakın son zamanlar da sigara içmeyenler dahi akciğer kanserine yakalanıyor çoğu vefat ediyor bir düşünsenize hayata sigara içmemiş birinin ölümüne neden olduğunuzu…

Ne kadar acı verici bir durum değil mi?

Birinin ölümüne sebep olmak katkı sağlamak ben ve çok acı bu dünya da olmasa diğer dünyada mutlak bizden şikayetçi olacak orda “ay çok pardon mu?” diyeceğiz acaba!

Konumuza dönersek 

Arkadaşlar bu gençlik bizim geleceğimiz sağlıklı bir gençlik için el ele vermemiz gerekir. 

Bakın sigaranın devamı ilerde başka daha kötü alışkanlıklara davetiye çıkarır ben yukarda emniyet mensuplarından söz ettim ama tütünle mücadele hele söz konusu çocuklarımızsa hepimizi kapsar bu konuda duyarlı ve ısrarcı olalım ki geleceğe güvenle bakalım yarın çok geç olmadan.

Hoşça kalın dediklerimi unutmayın sakın.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI