SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

EY BATMAN, SUYUNA SAHİP ÇIK!

Son Güncelleme :

2020-12-07 09:47:22

Sevgili dostlar 

Kuraklık kapımızı tıklatmaya başladı. 

Barajlardaki su debisi yağışlar olmadığı için iyice düştü.

Batman ve bölge genelinde yerleşim birimlerinde bu sene yok denecek kadar az yağmur yağdı.

Barajlarda su seviyesi düştü.

Batman, Ilısu ve diğer barajlarda su seviyesi oldukça azaldı.

Yer altındaki sular çekiliyor bu nedenle özellikle Konya tarafında obruklar,  çöküntüler olmaya başladı. 

Allah muhafaza su rezervleri kurumaya başladı ve bunun önemsenmesi gerektiğine inanıyorum. 

Ülkemizde bu yıl kuraklık iyice kendini belli ettirdi.

Hem içme suyunda hem tarım için gereken yağmur zamanında yağmazsa işimiz çok zor çok ama çok dikkatli olmamız gerekiyor.

"Lütfen muslukları boşa akıtmayın "

Su kullanımında ekonomik olma zamanı, işimizi görecek kadar suyu tüketelim öyle aç musluğu aksın parasını ben ödüyorum kabadayılığının zamanı değil, tam tersi su konusunda çok cimri davranmalıyız. 

Bakın özellikle sanayinin gelişmesi ile bir çok dere suyu kirlendi artık içilemiyor, ağaçların ormanların kesilmesi yanması tarım için yer açılması maalesef ekolojik dengeleri alt üst etti, artık yaz yaz değil, değil kış kış değil bir çok bölge yeterince yağmur almıyor.

Yani bulutların oluşması şart,  bizden dolayı olmuyorsa bu da bizi sonun başlangıcına götürüyor. 

Susuzluk konusu çok ciddi be herkes çok ciddiye almalı bu konuyu, evet bazı olgulara bireysel olarak gücümüz yetmeyebilir ama üstümüze düşeni yapabiliriz. Mesela ev ve iş yerimizdeki musluklara birer süzgeç filtre takarak başlayabiliriz, bu sistem ötelerde kullanılır, bu sistemde musluğun başına bir aparat filtre takılır ve bu filtre suyu ve oksijeni birleştirerek suyun akım hacmini yarı yarıya düşürür. İnternetten bu aparat kolayca elde edebilir bu şekilde hem musluktan akan su miktarındadırlar düşer hem de su faturanız yarı yarıya düşüyor yani maddi manevi huzur. 

Artık bol suyla cadde ve balkon yıkama devri değil, tasarruf devri değil tam tersi içme suyunda özellikle tasarruf zamanı demedi demeyin.

Yarın öbür gün suda tasarruf adı altında bir genelge yayınlanırsa sakın şaşırmayın zira içme suyunda durum çok tehlikede yağışlar sıklaşmasa durum iç açıcı değil. Belki sizde tv yayınlarında ünlülerin bizim dikkatimizi kuraklık için çekmeye çalıştığını sizde görüyorsunuz bunlar reklam değil gerçek feryatlar dikkate alın.

Bu dünyada yaşayan herkes su konusunda finali olmak zorunda biz insanlar aç bir ay yaşarız ama susuz üç gün yaşayabiliriz.

Bunu kulağımıza küpe yapmalıyız ki içme suyu kullanırken dikkatli olalım. 

Batman'ın da temiz su konusunda sıkıntı yaşamak üzere öyle burada baraj var  demeyin kendinizi kandırmayın içme suyu farklı bir statü taşır ve yar altından çıkarılır.

Allah, israfı haram kılmıştır biz müslümanız başkasının ne yaptığı değil bizim ne yaptığımız önemli.

Dünyada birçok ülkedeki büyük bir sorun mesela Suudi Arabistan’da bir litre su bir litre benzinden daha pahalı, Orta Afrika'da hala susuz yerleşim yerleri var kirli su içtikleri içinde başta tifo olmak üste bir sürü hastalıkla uğraşıyorlar.

Allah’ın bize verdiği nimetlerin kıymetini bilelim bilmeyeni uyaralım. 

Açık muslukları kapatılalım içme sularını dereleri akar suları denizleri kirletmeyelim. Yoksa bunun sonuçlarıma katlanmak zorunda kalır insanlık 

Yarın değil şimdi su da tasarruf zamanı. 

Suyuna sahip çık Batman.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI