SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ŞİKAYETİM VAR!

Son Güncelleme :

2020-05-15 12:44:42

Sevgili okurlar

Gazetemiz aracılığı ile yaptığımız bunca uyarılara rağmen Batman ve çevresin de Corona pozitif tanı sayısında artış yaşanmaya devam ediyor.

Batman da uyarıları dikkate almayan kişiler var.

Bu kişiler hem kendilerini hem de çevredekilerini etkiledi

Onlara göre  ‘bu virüs bir aldatmacadan ibaret’ ,maske takmak saçmalık ,sosyal mesafe yalan!

Aslın da yalancı olan kendilerinden başkası değil.

Bir çoğu ilegal işlerle uğraşan bu yolla para kazanan kişiler kumarcılar, iddiacılar, kaçakçılar çünkü işleri bozuldu ve bu kısıtlamalar yasaklar devam ettikçe zarar ediyorlar.

Bir kısım da cahilin önde gideni tabi onlardan da söz etmeden geçemeyeceğim;

Yok ‘sıcakta virüs bulaşmaz’ yok ‘bu Amerika'nın bir oyunu’ veya bazen ‘bu hükümetin bir şaşırtması’ gibi konuşmalar yapıp  kendileri gibi düşünen insanları da virüsün kucağına itiyorlar.

Bu insanlar yalanları ile bilim adamlarını neredeyse suçlu çıkarırlar.

Çok bilmişler çok okumuşlar çok ta tecrübeleri var maşallah!

Ama kanmayın onlar bir avuç cahiller hepsi bu!

Bu kişiler yüzünden bir çok masum insan maalesef salgına yakalandı ve kimisi vefat etti, vicdanları rahat mı bu yorumları yapanları ve işi hafife alanların bilmiyorum.

Ben olsam dışarı çıkmaya yüzüm tutmazdı .

Şimdi İstiklal savaşımda  bu vatan için bir avuç üzümle soğuk havada ölümüne günlerce aç susuz kalan şehitlerimiz aklıma geliyor onlar bunca yokluğa açlığa rağmen bir savaşı kazandı ve bize bu günleri gösterdi onlar olmasaydı şimdi belki de biz de yoktuk.

Ama gel gelelim şimdi her imkan var fakat bu salgına savaşmadan yenik düşüyoruz savaşmak dahi içimizden gelmiyor kim ölmüş kim sağ kalmış kimsenin umurunda bile değil, bilim adamları hastaneler sağlık çalışanları savaşıyor yatmıyor uyumuyor ama halkın bu sanki umurunda değil umursamıyor bu virüsü dikkate almıyor sanki bu savaş sağlık çalışanları ve virüs arasında oysa değil sağlıkçılar bizim için savaşıyor bizi iyileştirmek için bilim adamları da keza aynı amaçla araştırıyor bir ilaç bulmak için  gecesini gündüzüne katıyor.

Ama halkın umurun da değil, tam tersi dışarıda dolaşmak güneşlenmek, kafeye gitmek, tatile çıkmak,  restorana gitmek,eğlenmek, pikniğe gitmek ister.

Ey ahali kendinize gelin, bu salgın dünya çapında bir afet, süper ülkeleri dize getirdi yüzbinlerle can aldı ilacı yok alışı yok ne zaman durur veya ne zaman geçer bilen yok, siz neyin havasındasınız hala ey halkım!

Bu vatan bizim bu millet bizim bu devlet bizim başka ülkede değiliz, misafir değiliz, biz halkız biz kardeşiz birlikte hareket etmeliyiz her kafadan bir ses çıkarsa başka yönlere yönelirsek birliğimizi beraberliğimizi bozarsak uyarılar ciddiye almazsak, kural ve tedbirleri uygulamaszak başımız önümüzde kalır eziliriz kaybederiz yok oluruz!

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu zor günlerde çatlak patlak ses çıkarıp bir teneke gibi boş sesler çıkarıp insanları doğru yoldan ayırıp kendi menfaatlerine alet eden her kim olurda olsun müfteridir.

Dünyanın küçük bir kıyamet yaşadığı bu zor süreçte kuralara uymak bir vatandaşlık görevidir, kolluk kuvvetleri ceza kesmek için değil kuraları hatırlatmak için ellerinden gelen gayreti gösterirler onlarda can ve insan boş yere kimseye ne ceza ne de eziyet etme yetkileri vardır.

Biraz da yeni süreç veya salgından sonra yeni hayat tarzından söz edecek olursak…

Yeni hayata artık sosyal mesafe, maske, hijyen kuraları mecburi olacak herkesin buna artık uyması istenecek ta ki bir ilaç ve aşı bulunana kadar ya da bu Corona virüs yok olana kadar.

Yani hiç bir alışkanlık eskisi gibi olmayacak.

Üzülüyoruz kahır ediyoruz neden diyoruz ama olan oldu, maalesef olmaz denen şeyler oldu ve hayatımızın akışı ve alışkanlığı değişti.

Esnaf, sanatkarlar, iş adamları zarar etti, bu yıl ülkemiz içinde büyük bir ekonomik kayıp oldu, eğitim sekteye uğradı, bir çok vatandaşımızı kaybettik, sadece bizim değil bir çok ülkenin yaşam standardı değişti…

Korktuk, Allah'a sığındık, af diledik…

Umarım bu bize bir ders olur ve hayata bakış açımız da değişir daha vicdanlı daha duyarlı daha merhametli bir toplum oluruz.

Acımız ve derdimiz büyük ama dik durmalıyız, sağ duyulu davranmalıyız yavrularımıza çocuklarımıza yeni bir gelecek bırakmalıyız.

Tıpkı atalarımızın bize emanet ettiği gibi.

Allah'a emanet olun kuralara uyun yetkililerin uyarılarını  dikkate alın,

Hoşça kalın, sağlıklı kalın…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI