SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HEP İSTİYORUZ!

Son Güncelleme :

2019-12-30 12:56:52

Sevgili okurlar 

Bir dilenciden farkımız kalmadı artık…

Allah’tan şifa iman istiyoruz 

Siyasetçiden iş, okul, hastane, yol, su, elektrik.

Devletten adalet adil bir paylaşım refah bir hayat istiyoruz.

Peki neden isteyen taraf hep biziz , gören yok mu bizi, görünmez mi olduk yoksa, kendiliğinden olması gerekmez mi bütün bunların!

Tabi ki bütün bunları bizden başkaları yani seçtiğimiz siyasiler görevlendirdiğimiz memur yetkililer düşünecek 

İşin doğrusu bu.

Biz ekip biçeceğiz, onlar alacak işletecek satacak.

Biz iş istemeyeceğiz onlar bulacak yerleştirecek.

Tıpkı askerde olduğu gibi askere gittiğinizde bir sınıfınız olur bir rütbeniz olur yani elbisenize kadar askerdeki görevliler ilgilenir askerliğinizi yapar çıkar gelirsiniz. 

Ama ne yazık ki sivil hayata gelince işin rengi değişir, her şeyi kendiniz yapmanız gerekiyor iş bulacaksınız evleneceksiniz ev alacaksınız.

Bütün bunlar için müracaat neresi tabi ki babanız.

Hani derler ya, “devlet baba”

Oysa bu vatanın her evladı aynı yasalarala korunur ve eşit muamele görür olması gerekir..

Ama öyle değil.

Paranız, babanız ve dayınız yoksa sıkıntı, iş imkanı sıfır evlilik hayali sıfır yaşama hayali sürünerek belki. 

Ama medeni ülkelerde bu böyle değil, kimse bir şey istemez devlet herkesi görmek zorunda bu yüzden işi olmayana iş bulur çalışmayana maaş bağlar, evlenemeyene yardım  eder bu devletin vatandaşına karşı olan bir görevidir.

Sosyal devlet ilkesi budur işte…

Askerde her şeyini karşılar sivilde yine görmez, vatandaş sürünsün!

Öyle değil işte, tıpkı askerde yapılan muamele gibi yedirecek içirecek giydirecek harçlığını verecek bu asli bir görev olmalı devletin yöneticilerinin. 

Önce halkın refahlığı.

Çünkü devlet halkın ta kendisidir, biz Cumhuriyetle yönetilen bir ülkeyiz herkesin hakları eşit ve eşit muamele görmesi yasallaşmıştır… 

Ama ne var ki bütün bunlar olmadı, gereken hizmetler kağıt üstünde kalıyor vatandaşa pek yansımıyor bu da  vatandaşın refah düzeyini ve kaliteli yaşamını etkiliyor.

Ha bire istiyoruz.

İş istiyoruz, düzenli trafik istiyoruz, memlekete hizmet istiyoruz…

Gencimiz çok okuyanımız çok ama çoğunun iş imkanı yok,  fabrika çok az memurlukta herkese nasip olmuyor, usta çırak hikayesi de bitti artık, her şey fabrikasyon…

İnsanlar ne iş yapacağını bilmiyor, iş kurmak isteyenlere yol gösteren yok, korku var, kaygı var, istikrar endişesi var.

Belki Valiliğin OSB’deki çalışmaları falan diyeceksiniz ama burada ayrı, Avrupa’da ayrı…

“Neden” diyeceksiniz?

Orda bu konularda bakanlıklar farklı çalışır yüz yıl sonrasını görür ve çalışmaları ona göre başlatır, iş adamlarını yönlendirir  hangi işi ve hangi fabrikayı nereye kurmaları gerektiğini anlatır belgeler ve yönlendirir böylece sermaye sahibi insanların zarar etmelerinin önüne geçerler…

Ülkemizde de iş adamları dernekleri var kooperatifler var ama nerde var, Körfez'de var büyükşehirlerimizde var, Güneydoğu’da yok oysa bir çok ülkeye sınırı en çok bulunan bölge güneydoğu Anadolu bölgesi ve Doğu Anadolu bölgesidir.

Buraya kurulacak her türlü fabrika iş yapar zira işçi sıkıntısı çekmez çok işsizimiz var. 

Bakın tekstil geldi ve çalışan sıkıntısı çekmiyor işleri tıkır tıkır işliyor çünkü gencimiz çok iş arıyor bulunca da işine sarılıyor. 

İstiyoruz ki devlet büyükleri artık ekonomimizi düzeltsin, iş imkanları sağlasın devletin işi sadece vergi toplamak olmamalı, vatandaşının refahını da düşünmeli, aş vermeli, iş vermeli, su vermeli ev vermeli hata evlendirmelidir.

Ki halkta güzel şeyler düşünsün planlasın, hayata geçirsin ve devletine güvensin.

Şimdi kimileri çıkacak belki de diyecek sayın yazar devlet zaten bütün bunları düşünüyor yapmaya çalışıyor işte İŞKUR var, DİKA var, KOSGEB var. 

Allah aşkına gidin iş kuracım deyin bakın eli dereden su getir diyecekler… 

Tıpkı esnaf odası gibi kredi verin üyeyim iki kefil getir birde sicilin temiz olacak denir değil mi, aynen öyle kim kime kefil olur bu devirde be kardeşim çok zor çok.

Bu dönemde parayı ve şifayı Allah’tan başka kimsede isteme lüksümüz yok, durum böyle.

Zaten düşenin de dostu olmaz sakın ha ticarete düşeyim batayım demeyin yazık olur.

Kimse yanınızda durmaz benden söylemesi.

Sevgi ile kalın 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI