SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

EKMEĞİNE, GELECEĞİNE SAHİP ÇIK BATMAN!

Son Güncelleme :

2020-06-23 09:55:11

Bu fotoğraflar Müslüman olan ülkemizin çöp konteynırından çekilmiş gerçek fotoğraflardır… 

Kutsalımız olan ekmeğin böyle çöp konteynırına atılması bir Müslüman ve insan olarak beni çok üzdüğünü belirtmek isterim. 

Batman’da da çöplerden her ay bir tona yakın ekmek çör atılmakta.

Yazıktır, günahtır, ayıptır.

“Ben değilim o yaptı bu değil öteki yaptı” değil bu bir bilinçsiz tedbirsiz ve israftır her şeyden önce, nefsimizi kontrol altına almalıyız ekmek nimettir ve her bir kırıntısı bile berekettir ve boşa harcanmamalıdır.

İsraf eden bir toplum iflah olmaz.

Başımıza bir kıtlık gelse büsbütün perişan oluruz. 

Ekmek alırken lütfen ölçülü davranalım, fazla mı geldi buzdolabına koyup bir öteki güne saklayın, asla ekmeği Allah’ın nimetini ve bereketini çöpe atmayınız! 

Dünyanın yarısından fazlası aç, hatta bizim o umursamadığımız bir dilim ekmeğe muhtaç, her dakikada yaklaşık on çocuk açlıktan ölmekte, sağ kalanlar açlıktan nerdeyse kemikleri sayılmakta bir avuç un veya pirinç lapası için saatlerce günlerce kamplarda beklemeleri gerekiyor, bizim bu ekmeği israf edip çöpe atmamız en azından bizi o insanlara karşı utandırmalıdır.

İnanın bana bu ekmek dolu konteyner i görselerdi sever zan edip saldırır bir lokmasını Bile veba etmezlerdi hepsini midelerine indirirlerdi ..

Allah kimseyi açlıkla sınamasın 

Büyükler anlatır çok değil 60 yıl evvel yalanan kıtlıkta insanların tencerelerine taş koyup kaynattığını ve çocuklarına içirmeye çalıştıklarını duyduk, hatta bazı yaşlılarımız buna şahit olmuşlar.

Buğday yok, arpa yok ot yiyordu insanlar, otlar kolera gibi hastalıkları tetikliyordu bir sürü insan ya hastalıktan, yetersiz beslenmeden kırıldı açlıktan öldü… 

Kurtuluş savaşın da dahi askerlere sadece darı çorbası kuru üzüm ve bir parça darı ekmeği verilirmiş ve o kahramanlar yurdumuzu öyle korumuş düşmandan kurtarmış.

Yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkede ekmek baş üstünde tutulurdu, ekmek ile yemin edilirdi, baş tacı olması gerekirken konteyner içinde yerlerde çöplerde olması utanç vericidir, acıdır, geleceğin kötü habercisidir.

Bu davranıştan dolayı inancımızı sorgulamalıyız, ya çoğumuz müslüman değiliz Allah’tan korkmuyoruz, ki Allah’ın bize nimet aş yemek olarak verdiği bir nimeti çöpe atabiliyoruz, üstüne basabiliyoruz çöpte görmemezlikten gelebiliyoruz kimse kusura bakmasın çoğumuz sözde Müslümanız bu davranışla.

Biz küçükken ekmeği düşürdük mü korkar alıp öper başınızın üstüne koyardık Allah’ın bereketi kaybolmasın diye! 

Evde yemek yerken kalan kırıntıları ağzımıza atar ortada kırıntı bile kalmazdı, kimse üstüne basmasın diye hatta eski ekmekler ya tatlılarda, ya da çorba içinde değerlendirildi.

Her lokması ve hatta kırıntısı bile kutsaldı, değerliydi…

Zira büyükler kıtlığı görmüştü bir çoğu bizi de Allah’ın verdiği nimetin kıymetini öğretmişlerdi, şimdi görüyorum bu dersi veren çok az insan var 

bir ekmek hangi aşamalardan geçtiğini ve soframıza nasıl geldiğini herkes bilir, çok aşamadan geçer ekmek, bir çok kişinin emeği var ekmekte , adeta bir sanat eseri ama çoğumuz bunu hissetmeyiz ve bilmeyiz hatta görmezden geliriz…

Bereketi sadece para kazancı zan edenler var günümüz de, oysa bereketin en büyük tarifidir ekmek! 

Bir buğday tanesinden bir başaktan birkaç ton buğdaya kadar uzanan mucizeyi biz tutup önemsiz görüp atık gibi, çöp gibi çöp kutularına atamayız, atmamalıyız…

Allah (C.C.) gün gelir bu israfın ve günahın  hesabını bize sorar, aç bırakır susuz bırakır bir ekmeğe muhtaç bırakır, yapmayın ekmeğinize sahip çıkın, ihtiyacınız kadar ekmek alın, kalanı başka güne saklayın olmadı sokak hayvanlarına yem yapın ama çöpe asla ve asla ekmek atmayın.

Ekmek israfı hem günah gem haramların en büyüğüdür! 

Lütfen ekmeğe karşı saygılı olalım kıymetini bilelim;.

Ekmeğine sahip çık Batman…

Geleceğine sahip çık Batman…

Değerine, Allah’ın verdiği nimete sahip çık Batman…

Hoşça kalın ..

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI