SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNÜN!

Son Güncelleme :

2020-08-13 10:04:14

Değerli batmanlılar 

Gençlerimizi  kaderine mi terk edeceğiz? 

Kimi iddia oynuyor 

Kimi at yarışı 

Kimi şans oyunları 

Kimi kaçak köçek işler peşinde

Gelecekleri pek parlak gözükmüyor! 

Yeni gençliğin; 

Okuması da aynı, okumaması da...

Varsa yoksa kısa yoldan günü kurtarmak düşüncesi var çoğunda.

Gelecekle ilgili bir plan yol bir çalışma yok bir girişim yok.

Genelde tespih elde, sigara ağızda akşama kadar çay kahve…

Gidip bakın, kahvehaneler, kıraathaneler, kafeler tıklım tıklım!

Okuyanı da aynı dedim, zira haklıyım… 

Üniversite bitirmiş ama hepsi bu noktayı koymuş bir iki iş girişimi sonra pes etmiş bir çoğu.

Üniversite mezunu üç diplomalı seyyar satıcıya bile rastladım Batman'da,

İş aramış bulamamış tablacılık yapan üniversiteli bile var.

Bu beni çok üzdü açıkçası bahane ne olursa olsun bir üniversite mezunu tablacılık yapmamalı bu özel kişileri bir şekilde meslekleri ile ilgili bir sektöre kazandırmalıyız.

Hayata herkes her istediğini olamaz bu hayatın mantığındaki aykırı.

Hani derler ya “sen ağa ben ağa inekleri kim sağa…”

İşte bu tam da benim tarif etiğim şey herkesin zekası becerisi aklı farklı bu yüzden herkesin kendi becerisine uygun bir işi olmalı.

Bir üniversite mezunu tablacılık yapmamalı ve yaptırılmamalı…

Geleceğimiz tehlike içinde özelikle Batman için diyorum gençler yaşlanmış baba parası yiyiyor çok az kişi gerçek bir işte çalışıyor...

Batman’da okumuş kişi sayısı bir hayli fazla en kötüsü üniversitede ön lisans okumuş bu Batman'ın gururu olması gerekirken maalesef durum tam tersi!

Açılan lüks kafelere bir gidin hepsi üniversiteli kahve içiyor gelecek için karamsar bir sohbet halindeler. 

Bazılarının altında lüks arabada var ama iş güç yok, nereye kadar?

Geri kalan ilkokul, ortaokul, lise bitirmiş ve okumaya nokta koymuş kişilerin içler acısı yaşamları var bir çoğu da sanal kumar tuzağındayken düşmüş kazandığı üç beş kuruşu da sanal kumar oynayarak harcıyor.

Kah iddia, kah at yarışı, kah mili şans topu oynuyor geleceğimiz gördüğümüz gençler çoğu bu halde.

Batman’da bilhassa çoğu ailede 8 be ya 10 çocuktan oluşabiliyor bu da iş bulma konusunda şanslarını azaltıyor, hali ile bir de iş beğenmeyen bir kesim var onlarda aileleri tarafından şımartılmış olanlar onlara yapılan iş tekliflerine burun kıvırıyorlar bu da aslında anne ve babanın hatası.

Zonguldak’ta bir gidip bakın yerin 500 metre altında kömür çıkarmaya çalışan gençler var, asgari ücret alıyorlar yani iş iştir herkes memur olamaz herkes resmî iş bulamaz eskiden gençler ne iş bulduysa atılırdı.

Bi zamanlar Batman'da faaliyet gösteren bir iki tuğla fabrikası vardı orda çalışan arkadaşlarım vardı toz çamur duman ter her şey iç içe yani çalışma şartlarımı görseniz şaşırdınız, ama her sabah servise biner işlerine giderlerdi iş iştir onların işleri de tuğla pişirme işi çalışıp evine ekmeğini getireceksin başka çareleri yoktu.

Aynı şekilde kaynakçası vardı, marangozu vardı çaycısı vardı hata hamalı bile vardı kimse işten kaçmaz yakaladığı iş fırsatını kaçırmaz, kaçırma imkanı ve lüksü olmazdı zaten…

Geleceğimizin mimarı olan siz gençlerin kumar rızasından yaklaşıp hayatın gerçekleri ile uğraşmamızı öneririm, iş seçmeyin patron seçmeyin mesleğiniz varsa icra edin yoksa yardımcı elaman olarak hayatı yakalamaya çalışın hayatın hangi vagonunda olduğumuz önemli değil son vagonda olsa hayat treninde olmanız önemli ya hayatınızı bir rayına koyunuz…

“Batman’da iş yok başka şehirde şansınızı deneyin artık, çok uzak yerler yok özelikle okumuş arkadaşlar işte makine mühendisi öğretmen bilgisayar mühendisi batıda pekala iş bulabilirsiniz.

Mesleğinizi icra edin işe başlamak tecrübe kazanmak önemli ilk etapta parayı tecrübeli kişiler kazanır çıraklar değil.

Anne ve babalar çocuklarımıza sahip çıkın onları yönlendirin cesaretlendirin kimse kimsenin yanında sonsuza kadar kalamaz koruyamaz, bunun bilincinde ölüm işte ben okurum o çalışmadı hayır efendim hem okurum hem de işi nerde aktif ise oraya yollayın kolay hayat yok kolay lokmada yok “armut piş ağzıma düş”te yok çabalayıp dişi ile tırnağı ile kazanmalı ki sizin ve hayatın-paranın kıymetini bilsin boş şeylere harcama yapmasın, kumara şans oyunlarına umut bağlamasın. 

Efendim benden bu kadar eminim benden daha zeki ve daha bilgili insanlar var bu gençlere yol gösterecek ve geleceğimizin mimarlarını yetiştirecek cevherler mutlaka var.

Ben çok umutlusuyum hadi Batman geleceğim mimarların aş-iş için seferber olalım.

Hoşça kalın ..

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI