“Nizamettin abi merhaba. Bizim Ciğerlo TOKİ halâ okulsuz, yollarımız iyi değil, Sağlık ocağı yok, verilen tüm sözler sadece gazımızı almak için verildi. Daha önce size mektup yazmıştım ama hiçbir yetkili bu işin ucundan tutmadı, ne park ne bahçe ne yeşil ne bir ulaşım alanı. Bizi açık hava hapishanesine tıktılar. Çok önceden size mektup yazdık o zaman muhataplarımızın hepsi “tamam yapacağız, edeceğiz dedi” ama şimdiye kadar yapılan bir şey yok. Bu konuyu tekrar gündeme getirip sorunlarımızı aktarırsanız size minnettar kalacağız.”
Bu sitemi yapan Cigerlo TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımızdan Mehmet Ali Demirhan’dır ve yazdıklarının tamamı da doğrudur. Bundan 5-6 ay önce yine aynı yerde oturan vatandaşlardan Ali Uslu da bir mektup göndermiş ve yaşadıkları sorunları anlatmıştı.
O dönemde ilk talepleri ulaşımdı. Belediye otobüslerinin saatte bir kez uğradığını bu otobüsü kaçırdıklarında bir saat daha beklemek durumunda kaldıklarını belirten Ali Uslu “Okulumuz yok, parkımız yok, suyumuz tam akmıyor, önümüzden geçen yol kısmen çöktüğü için toz-toprak içinde kalıyoruz” diyor ve yetkililerin dertlerine derman olmasını istiyordu.
Anılan yeri sanırım çok kimse bilmiyor. “Saklıkent” gibi Cigerlo’nun arkasında kalıp görünmeyen bu TOKİ evlerinde yaşayanların sorunlarına çözüm bulunması için ilgili birimlerin harekete geçmesi isteniyor.
Belirtildiği gibi gerçekten de dışarıdan bakıldığında mükemmel bir site görüyorsunuz ama burada yaşayan insanların gereksinimini karşılayacak bir çok eksiklik var. Belediyenin ilgili birimleri mutlaka burayı biliyordur. Evet, bir ayda okul yapılamaz ama, en azından burayı programa almak bile güzel bir gelişmedir. Bunun dışında ulaşım sorununu çözmek hiç de zor bir şey değildir.
Emekli TOKİ ve o mahalleye giden otobüslerden birisini yarım saatte bir Cigerlo TOKİ’den geçirirseniz sorun çözülmüş olur. Keza Belediye Fen müdürlüğü ekipleri anılan yerin yanında geçen ve tahrip edilmiş yolu elden geçirseler bu konuda da sorun giderilmiş olur.
Evet, işler çok büyük olarak görünmüyor ama, sorunların neden çözülmediği konusunu anlamış değilim. Sayın Valimiz Ekrem Canalp muhtemelen gerekli talimatları vermiştir ama, aradan 6 ay geçmesine rağmen sorunlara el atılmamışsa o zaman işin içinde ihmal veya ilgisizlik vardır demektir.
Herkesin söylediği gibi, Batman, Turgut Özal bulvarından veya Gültepe’den ibaret değildir. TOKİ’lerde yaşayan vatandaşlarımızın düşük gelirli oldukları biliniyor. Burada yaşayanların arabası yoksa işe gitmek için Belediye otobüsüne muhtaçtırlar demek. Eğer saatte bir otobüs seferi yapılıyorsa bu gerçekten sıkıntıdır ve Belediye Ulaşım müdürünün bu sorunu bir an önce çözmesi gerekir.
İl Milli Eğitim müdürümüz Yaşar Ciğer’in buraya okul yapılması için çalışmalar yaptığını biliyorum. Eğer 2026 programına alınırsa büyük olasılıkla gelecek yıl Cigerlo TOKİ okula da kavuşmuş olur.
Batmanlı vatandaşlar, saygılıdır, sabırlıdır.
Dilek ve temennilerini de gazeteler aracılığıyla yaparlar. Bu konuyu ben çok iyi bildiğim için Cigerlo TOKİ sakinlerinin isteklerinin haklı olduğuna inanıyor ve bu insanlara gereken desteğin sağlanmasını sayın Valimizden rica ediyorum.
“Ateş düştüğü yeri yakar” diye bir atasözümüz var.
Gel de bu güneşin altında hiçbir korunak olmadan bir saat süreyle otobüs bekle, gel de 4-10 yaşlarındaki çocukları oyun oynayacağı park olmadığından evlere hapset.
Bunlar doğru şeyler değildir ve mahalle için ihtiyaçtır.
Bu konunun yakın takipçisi olacak ve yapılanları alkışlayacağım ama, hiçbir şey yapılmazsa o zaman eleştirimizi tekrarlayıp kenar mahallelerde yaşayan vatandaşların yaşama haklarının kısıtlandığını gündeme getireceğim.
Ama o eleştiri şimdiki gibi olmayacak.
Hoşça kalınız.